Hlavní obsah

Policie v Přerově chytila opilého řidiče. O několik hodin později znovu, ještě opilejšího

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Hned dvakrát přistihli policisté v pondělí večer za volantem opilého 50letého cizince v Přerově. Po první kontrole a krátkodobém pobytu v nemocnici, kde se podrobil odběru krve, usedl znovu i přes zákaz další jízdy za volant. Ještě než tak učinil, stihl se posilnit dalším alkoholem. Právo o tom v úterý informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Poprvé podle ní zastavila policejní hlídka vozidlo Nissan, které cizinec řídil, krátce po 20:30 na Lipnické ulici v blízkosti čerpací stanice. Muž nadýchal 1,72 promile alkoholu.

„Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a v nemocnici se podrobil odběru krve. Další jízda mu byla zakázána a s ohledem na výsledky testu byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedla mluvčí.

Senior srazil autem ženu s kočárkem. Naměřili mu přes tři promile

Krimi

Neuběhly však podle ní ani dvě hodiny od první kontroly a hlídka zastavila cizince při řízení stejného vozidla v přerovské městské části Lýsky.

„Po provedení dechové zkoušky bylo jasné, že se řidič posilnil dalším alkoholem, protože na měřícím zařízení se objevily hodnoty 2,23 a 2,11 promile. Muž s hodnotami souhlasil, ale odmítl se podrobit opakovanému odběru krve v přerovské nemocnici. Za uvedené jednání mu hrozí až jednoletý trest odnětí svobody, zákaz činnosti nebo peněžitý trest,“ dodala Zajícová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám