Hlavní obsah

Česká policie obvinila Rusa kvůli převodům peněz pro oligarchu napojeného na Kreml

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) obvinila občana Ruska, který se měl podílet na převodech peněz pro ruského oligarchu napojeného na vládce Kremlu. Deník N napsal, že je to blízký spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina Arkadij Rotenberg.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie - ilustrační snímek

Článek

Policie v pondělí informovala, že obviněný se měl v roce 2015 podílet na převodech peněz, které jsou spojovány se sankcionovanou osobou, jež byla od roku 2015 zařazena na sankční seznam EU v souvislosti s ruskou anexí Krymu. Peníze pak byly použity i na území České republiky. Deník N informoval, že obviněným je podnikatel původem z Ukrajiny Dmitrij Kalantyrskij.

„V případě sankcionované osoby se jedná o oligarchu, který je dlouhodobě spojován s vládními špičkami Ruské federace,“ uvedl mluvčí policie Jaroslav Ibehej.

Detektivové muže obvinili z trestného činu porušení mezinárodních sankcí. Vyšetřování probíhá na svobodě. V rámci vyšetřování proběhla také jedna domovní prohlídka.

Rodina oligarchy, který vyrábí rakety zabíjející Ukrajince, dál vesele žije v Praze

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám