Hlavní obsah

Policie prověřuje nebezpečné vyhrožování ve škole na Kladensku, zadrženého mladíka pustila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stochov

Policisté se zabývají případem vyhrožování ve Střední škole služeb a řemesel ve Stochově na Kladensku. Zadrželi jednoho studenta a zahájili vyšetřování kvůli podezření z nebezpečného vyhrožování. Následně mladíka propustili, protože neshledali důvody pro vazbu.

Foto: Mapy.cz

Střední škola služeb a řemesel ve Stochově na Kladensku

Článek

V médiích se objevila informace, že policisté u mladíka zajistili několik nožů, policejní mluvčí Michaela Richterová to ale nepotvrdila, stejně jako vedení školy. Čeho se výhrůžky týkaly, mluvčí neupřesnila s odvoláním na pokračující prověřování.

Policisté ve škole zasahovali ve středu, důvodem byly podle Richterové blíže nespecifikované výhrůžky osmnáctiletého studenta. Policisté ho umístili do cely předběžného zadržení.

„Věc si převzali kladenští kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování. Po všech procesních úkonech, jako jsou výslechy či podání vysvětlení, byl mladík propuštěn na svobodu, jelikož nebyly shledány vazební důvody,“ uvedla Richterová.

Muž s mačetou vyhrožoval chlapcům v kladenském autobusu

Krimi

Vedení školy podle ředitelky Jaroslavy Pichové těsně před vánočními prázdninami zjistilo, že v jedné třídě je žák, který ostatním spolužákům vyhrožuje a nahání jim strach.

„Okamžitě jsme kontaktovali Policii ČR. Po vyhodnocení indicií ve středu 3. 1. krátce po poledni vstoupili do školy dva policisté, chlapce zadrželi a odvedli na policejní stanici. Nikde ve škole se v té době nevyskytoval nůž, ani žádná jiná zbraň s výjimkou služebních zbraní Policie ČR,“ uvedla ve čtvrtek ředitelka na webu školy.

Škola podle ní činí další kroky v souladu s platnou školskou legislativou. „Bezpečnost našich žáků je pro nás prioritou a všechny podněty o sociálně-patologických jevech řešíme vždy bezprostředně po jejich zjištění,“ dodala Pichová.

Česká republika 21. prosince zažila dosud nejtragičtější případ násilí ve škole. Pachatel na místě střelnou zbraní zavraždil 13 lidí, čtrnáctá oběť zemřela později v nemocnici. Dalších 25 lidí bylo zraněno, někteří těžce. Pachatel, čtyřiadvacetiletý student fakulty, spáchal po činu sebevraždu.

Já budu to poslední, co spatříš, vyhrožoval mladík 16leté dívce z Klatovska. Soud ho poslal do vazby

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám