Hlavní obsah

Policie postřelila řidiče, který před ní prchal po D1 u Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ani zátarasy a střelba nezastavily řidiče osobního auta, který v pondělí večer unikal před policejní hlídkou na dálnici D1 u Prahy. Dopadnout šoféra se podařilo až po zhruba dvacetikilometrovém pronásledování. Záchranka muže přepravila do nemocnice se střelným zraněním.

Policie pronásledovala vozidlo u MirošovicVideo: Aktu.cz

 
Článek

O případu Novinky v úterý informoval mluvčí policie Richard Hrdina. Hlídka si všimla osobního vozidla značky Škoda Octavia, které bylo v databázi odcizených, v pondělí kolem 22:30 na dálnici D1 u Prahy, kde na 4,5 kilometru dali řidiči pokyn k zastavení.

Řídil kamarád, jméno neznáme, tvrdila po honičce posádka vyhořelé octavie

Krimi

„Řidič zajel na čerpací stanici, přibrzdil a ihned poté začal hlídce ujíždět. Na výjezdu byli připraveni policisté, kteří zatarasili výjezd a chystali se použít zastavovací pás. Řidič zátaras prorazil, v tomto okamžiku po ujíždějícím vozidle policisté několikrát vystřelili, ale zastavit se ho nepodařilo,“ upřesnil mluvčí.

Řidič se na útěku před policisty vyčerpal. Úkryt hledal pod autem

Krimi

Pronásledování pokračovalo po dálnici D1 až do zhruba 20 kilometrů vzdálených Mirošovic, kde se policistům nakonec podařilo řidiče za použití donucovacích prostředků zadržet.

Mladík ujížděl Brnem 120 km/h, pak přišel hrůzostrašný náraz. Zachytila to kamera

Krimi

Vzápětí se ukázalo, že řidič měl střelné poranění na pravé horní končetině, záchranka ho proto přepravila do nemocnice k ošetření. Pak ho podle mluvčího policie přepravila na služebnu.

Foto: Aktu.cz

Policie pronásledovala vozidlo u Mirošovic.

„Osmatřicetiletý řidič byl při řízení pod vlivem drog,“ dodal Hrdina.

Rozsah zranění řidiče policie neupřesnila. Rovněž není zatím zřejmé, zda se okolnostmi střelby bude zabývat inspekce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám