Hlavní obsah

Policie obvinila řidiče autobusu, který na zastávce srazil a usmrtil dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Policie obvinila 59letého řidiče autobusu, který v červnu havaroval na zastávce ve Slaném na Kladensku. Při nehodě zemřel sedmiletý chlapec, další čtyři lidé byli zraněni. Podle policie autobus neměl technickou závadu. Muži hrozí šest let vězení.

Nehoda autobusu ve SlanémVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Policie řidiče obvinila z trestného činu usmrcení z nedbalosti minulý týden po vypracování všech znaleckých posudků.

„Obviněný řidič autobusu při najíždění mezi ostrůvky zastávek neúmyslně zavinil dopravní nehodu, když nepřizpůsobil rychlost jízdy autobusu svým schopnostem a vlastnostem vozidla,“ uvedla mluvčí policie Michaela Nováková.

Řídil v pantoflích? Policie prověřuje obutí řidiče autobusu při tragické nehodě

Krimi

Podle policie řidič najel mezi ostrůvky zastávek, nezvládl řízení a najel na ostrůvek, kde byla skupina dětí. Sedmiletý chlapec na následky zranění zemřel. Šofér (59) po nehodě tvrdil, že šlo o technickou závadu.

Autobus ve Slaném srazil lidi na zastávce, dítě nepřežilo

Krimi

„V rámci prověřování byli osloveni soudní znalci z oboru silniční dopravy, kteří neshledali, že by byla příčinou dopravní nehody technická závada autobusu,“ konstatovala Nováková.

Svědci si také všimli, že řidič měl na nohou pantofle. Jaký vliv mohly mít na nehodu, ale policie neuvedla.

Nehoda se stala 9. června v Ouvalově ulici na autobusovém nádraží. Prázdný linkový autobus srazil několik lidí na zastávce, nehodu na místě nepřežilo dítě. Záchranná služba ošetřila celkem čtyři zraněné, jeden z nich skončil v nemocnici.

Reklama

Výběr článků

Načítám