Hlavní obsah

Policie obvinila jednoho z pobodaných chlapců z pokusu o vraždu

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TRUTNOV
Aktualizováno

Případ zprvu tajuplného nedělního dvojnásobného pokusu vraždy v Královci na Trutnovsku má nečekanou dohru. Policie v úterý z tohoto trestného činu obvinila 19letého mladíka z Náchodska považovaného zprvu za jednoho z obětí.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Článek

Náhodní svědci v Královci objevili v neděli večer pobodaného 19letého mladíka, který, jak později prokázali kriminalisté, čin zinscenoval a jedinou skutečnou obětí je druhý hoch, 13letý chlapec z Trutnovska. Toho vrtulník musel s vážnými zraněními převézt do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Pachatel skončil v trutnovské nemocnici. Zranění si prý způsobil sám, aby to vypadalo jako přepadení.

"Mladík, který se po útoku na kamaráda sám pobodal, byl obviněn z pokusu vraždy. Zranění dovolila ho propustit z nemocnice. Stav 13letého chlapce je podle zprávy lékařů stabilizován," konstatovala mluvčí krajského ředitelství královéhradecké policie Lenka Burýšková.

Důvody policie zatím nezná

Důvody, proč došlo mezi oběma kamarády k roztržce s málem tragickým koncem, policisté neznají. "Dosavadní závěr vyšetřovatele zní, že útok byl veden bez zjevné příčiny," podotkla mluvčí.

Incident se odehrál v autě cestou z Trutnova do Pece pod Sněžkou, kde 19letý mladík z doposud nezjištěných příčin napadl kamaráda nožem. Chlapce s mnohačetnými bodnými ranami odvezl na odlehlé místo v příhraniční obci Královec a ponechal osudu.

Mladík si posléze sám způsobil několik nijak těžkých bodných ran. Oběť i pachatele objevili náhodní svědci asi kilometr od sebe. Chlapec, naštěstí ještě včas objevený myslivcem, seděl zkrvavený ve voze zapadlém v blátě polní cesty. Mladík ležel u silnice spojující Královec s nedalekým Žacléřem, kde upoutal pozornost kolem jedoucího řidiče.

Reklama

Výběr článků

Načítám