Hlavní obsah

Policie obvinila další dva muže kvůli pronásledování známých lidí propagujících vakcínu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie obvinila další dva muže, kteří měli pronásledovat veřejně známé osobnosti vyzývající občany, aby se nechali očkovat proti onemocnění covid-19. U jednoho již obviněného navíc rozšířili stíhání o další trestný čin.

Foto: Novinky

Skupina antivaxérů u domu lékaře Milana Kubka

Článek

„Kriminalisté zahájili trestní stíhání dalších dvou mužů a u jednoho již stíhaného rozšířili obvinění o trestný čin výtržnictví. Jednalo se o případ, kdy podezřelí ve spolupachatelství hrubě uráželi a dehonestovali dalšího poškozeného v místě jeho bydliště. Toto jednání si dokumentovali a následně šířili po sociální síti,“ informoval mluvčí policie Jan Daněk.

Policie o dvou obviněných informovala již v lednu s tím, že jde o dvě kauzy. Šíření dezinformací se dopustila pětačtyřicetiletá žena, které hrozí až osm let odnětí svobody za šíření poplašné zprávy.

Agrese antivaxerů vůči lékařským osobnostem roste

Koronavirus

Podle informací Práva by se mělo jednat o aktivistku Janu Peterkovou. Podle vyšetřovatelů šířila poplašné zprávy například o tom, že v domově seniorů zemřeli důchodci po podání vakcíny nebo že Českou republiku obsadí vojáci NATO s cílem vyhladit Čechy.

Za nebezpečné pronásledování obvinili devětadvacetiletého muže, kterému hrozí až rok vězení. V tomto případě jedná o Patrika Tušla, který dlouhodobě navštěvoval místo bydliště a práci prezidenta České lékařské komory Milana Kubka, kde se svým kamarádem pořvával věty typu „vydejte vraha“. Konfrontace také natáčel a sdílel na svém facebookovém profilu.

Policie obvinila agresory, kteří napadali zdravotníky a veřejné činitele

Krimi

„Ano, byl jsem obviněn z toho, co říkáte. Samozřejmě s tím nesouhlasím, nikoho jsem nepronásledoval. Budu proti obvinění podávat stížnost. Poradím se s právními zástupci, se kterými jsem se domluvil, že mi pomůžou,“ potvrdil před časem Právu Tušl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám