Hlavní obsah

Policie obvinila 20letého řidiče, který ve vysoké rychlosti smetl protijedoucí auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plzeňští policisté zahájili trestní stíhání dvacetiletého řidiče, který podle nich letos 5. ledna způsobil vážnou nehodu mezi Vejprnicemi a Tlučnou na Plzeňsku. Byli při ní těžce zraněni čtyři lidé včetně dvou dětí a tři lehce. Ze znaleckých posudků vyplývá, že příčinou nehody byla nepřiměřená rychlost mladého řidiče, který se dostal do protisměru.

Foto: Novinky

Nehoda u Tlučné

Článek

„Podle zjištěných skutečností a znaleckého posudku je nepochybné, že řidič svým jednáním naplnil všechny znaky skutkové podstaty přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,” řekla policejní mluvčí Ivana Jelínková. Hrozí mu až čtyři roky vězení.

Na Plzeňsku se srazila tři auta, mezi osmi zraněnými jsou i děti

Krimi

Nehoda se stala na silnici II/203 ve směru od Vejprnic na Tlučnou. „Dvacetiletý řidič s vozem značky Škoda Octavia při průjezdu pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, dostal smyk a přejel do protisměru, kde došlo k čelnímu střetu s protijedoucím osobním vozem značky Audi A4 s pětičlennou posádkou," uvedla Jelínková.

Řidič nebyl pod vlivem alkoholu ani drog. V protijedoucím autě seděla mladá žena s přítelem, dvě malé děti a jejich babička. Do něj pak narazil zezadu ještě jeden osobní vůz. Všech osm lidí na místě nehody bylo zraněných.

Záchranáři věc řešili jako mimořádnou událost s hromadným postižením osob. Většina zraněných ze všech tří aut skončila v plzeňské nemocnici, pětiletou dívku záchranáři převezli do pražského Motola se zlomenou páteří.

Její babička přišla kvůli nehodě o ruku, těžké zranění utrpěla i matka děvčátka a její přítel. Strýc dívky zřídil transparentní účet na pomoc rodině. Devatenáctiletý spolujezdec ze škodovky utrpěl těžká zranění.

Reklama

Výběr článků

Načítám