Hlavní obsah

Policie našla muže, který se vloupal do domu vraha z fakulty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hostouň

Policisté po několika měsících objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni. Jedním z nich byl i dům, ve kterém masový vrah z filozofické fakulty zastřelil svého otce. Obviněný 51letý muž byl zadržen při silniční kontrole v Praze. K činu se přiznal a uvedl, že si domy vybral zcela náhodou.

Policisté u domu střelce z filozofické fakultyVideo: Novinky

 
Článek

K vloupáním v Hostouni západně od Prahy došlo závěrem roku 2023, několik dní po prosincové tragédii na fakultě v centru hlavního města. Kriminalisté z Kladna po pachateli dvou vloupání pátrali čtyři měsíce, k jeho zadržení došlo náhodou.

Muž byl zadržen při silniční kontrole v Praze. Následně byl předán kriminalistům z Kladna. O případu jako první informoval server iRozhlas.

„Doslova mravenčí prací na základě ohledání místa, získaných důkazů a celkového prověřování se kriminalistům podařilo vytipovat podezřelou osobu,“ uvedla mluvčí policie Michaela Richterová. Státní zástupce pak na 51letého muže vydal předběžný souhlas se zadržením.

Do domu střelce z fakulty se někdo vloupal

Krimi

Během výslechu se k vloupáním přiznal. Uvedl, že si domy vytipoval náhodou. Prý si dům vybral proto, že se v něm nesvítilo, a tak si řekl, že uvnitř nikdo není.

„Po jeho výslechu vyšetřovatelka proti muži zahájila trestní stíhání a obvinila ho ze spáchání dvou trestných činů, a to z porušování domovní svobody a krádeže. Obviněný je stíhán na svobodě a v případě pravomocného odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let,“ popsala Richterová.

Dům v Hostouni byl výbušná past

Krimi

Policie rodinný dům po vloupání preventivně střežila. Na místě byla hlídka policistů vybavená dlouhými zbraněmi. Policie ani tehdy neuvedla, zda a co se z domu ztratilo.

Student, který 21. prosince na filozofické fakultě v Praze zastřelil 14 lidí, v domě žil a před tragickou událostí v něm zastřelil svého otce. V dopise na rozloučenou se ještě přiznal k vraždě dvouměsíčního kojence a muže v Klánovickém lese.

Obec Hostouň a Klánovický les spojují dva vrahy. Střelce z fakulty a Lubinu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám