Hlavní obsah

Policie na Liberecku zadržela 41 nelegálních migrantů ze Sýrie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie na Liberecku zadržela v neděli dopoledne 41 nelegálních migrantů ze Sýrie. Skupina cestovala dodávkou Peugeot Boxer s nákladovým prostorem, který je výrobcem určen pro přepravu zboží a materiálu. Jejich cesta však skončila kvůli poruše dodávky na silnici I/35 před Libercem. Vzhledem k tomu, že se jedná o čerstvý případ, nebude policie v tuto chvíli poskytovat další informace, uvedla krajská policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Foto: Policie ČR

Skupina migrantů cestovala v nákladovém prostoru dodávky.

Článek

„Krátce po 11. hodině dopoledne přijal operační důstojník na tísňovou linku oznámení o poruše dodávky na hlavním tahu od Prahy na Liberec, a to na 26,5 kilometru. Pravděpodobně z důvodu toho, že vozidlo bylo značně přetížené početnou osádkou, došlo k poruše vozidla a zakouření v motorové části,“ popsala policejní mluvčí.

„K porouchanému vozidlu vyslal ihned operační důstojník policejní hlídku. Od svědků jsme získali informace, že se posádka vozidla rozprchla do okolí. A že osoby, které začaly z vozidla utíkat, vypadaly jako nelegální migranti,“ doplnila.

Foto: Policie ČR

Dodávka zajištěná u Liberce měla přepravovat několik desítek migrantů ze Sýrie.

Do okolí pak policie vyslala několik hlídek a na místo byl vyžádán i policejní vrtulník.

„Policisté zahájili pátrací akci a podařilo se jim zajistit celkem 41 nelegálních migrantů, kteří byli eskortováni na cizineckou policii v Liberci. Zjistili jsme, že se jedná o Syřany. Policisté budou nyní zjišťovat podrobnosti k případu,“ dodala Šrýtrová.

Porouchanou dodávku policisté zajistili, na odtahovém parkovišti bude podle policejní mluvčí probíhat její ohledání.

Z osobního auta vystoupilo na Frýdecko-Místecku šestnáct migrantů

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám