Hlavní obsah

Policie má podezřelého z vraždy holčičky z České Lípy, totožnost tají

Právo, ČTK, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa
Aktualizováno

V případu brutální vraždy čtyřletého dítěte, která se stala v pondělí večer v České Lípě, zahájila policie trestní stíhání. Koho z vraždy holčičky obvinila, však odmítá sdělit. Pachateli hrozí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest, řekla krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Policisté na místě trestného činu

Článek

"Na základě zjištěných skutečností, zajištěných důkazů a dalších procesních úkonů obvinili kriminalisté ze zločinu vraždy nezletilého dítěte osobu, která měla tento čin spáchat. Vzhledem k tomu, že musíme respektovat doporučení státního zastupitelství, nebudeme tuto osobu blíže specifikovat a ani se k ní blíže vyjadřovat," doplnila Suchánková.

Tragédie se odehrála v pondělí večer v českolipské čtvrti Svárov. Podle České televize mělo dítě řezné rány na krku a záchranáři se ho snažili několik desítek minut oživovat. Svým zraněním ale podlehlo.

Policie šetří brutální vraždu čtyřletého dítěte v České LípěVideo: Prima FTV

Z místa pak záchranáři odvezli jeho těžce zraněnou matku, která se zřejmě pokusila o sebevraždu. Později se v liberecké nemocnici podrobila operaci, o jejím stavu však nemocnice nesmí informovat.

Podle ČT několik na sobě nezávislých zdrojů nevyloučilo, že dítěti mohla ublížit právě těžce zraněná matka. Policie to nechce komentovat. Podle Suchánkové musí respektovat zákon, který omezuje poskytování informací v případech, kdy je trestný čin spáchaný dětmi či na dětech.

Podle vyjádření šokovaných sousedů se nájemníci domu často střídali. „V létě tu bydlel muž a malá holčička, ženu jsme tu ale nevídali,“ řekla seniorka, která bydlí naproti. Stejně hovořili i ostatní sousedé.

Na facebookovém profilu matky dítěte se během úterka začaly kupit zlostné vzkazy od přátel, kteří z vraždy obviňují právě mladou ženu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám