Hlavní obsah

Policie hledá muže, kteří nesli transparent urážející fotbalistu Kamaru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští detektivové hledají několik mužů, se kterými chtějí mluvit ohledně zveřejnění transparentu, jenž rasisticky napadal fotbalistu glasgowského fotbalového týmu Rangers Glena Kamaru. Policie ve čtvrtek zveřejnila video, kde několik lidí nese transparent garážemi.

Policie hledá muže, kteří nesli transparentVideo: Policie ČR

 
Článek

„Kriminalisté řeší případ zveřejnění rasistického transparentu s nápisem .KAMARA – JUST A NIGGER'. Tento případ je prověřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob,“ informoval mluvčí policie Jan Daněk.

Slavia podala trestní oznámení za napadení Kúdely

Zahraniční

Případ se odehrál již v březnu, ale jeho vyšetřování je pro policii náročné kvůli mezinárodní spolupráci. Provedené kroky ale nepřispěly k objasnění případu. Proto až nyní zveřejnili video, které zachycuje muže ještě před nafocením a zveřejněním transparentu.

Policisté by s těmito muži potřebovali hovořit. Mohou se ozvat na linku 158, stejně jako lidé, kteří znají jejich jména.

Fotbalista Kúdela dostal za rasistickou urážku trest na 10 utkání

Domácí

Za urážku finského hráče tmavé pleti Kamary v odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow dostal desetizápasový trest od UEFA obránce z pražské Slavie Ondřej Kúdela. Záložník Kamara poté, co mu český stoper cosi pošeptal, obvinil soupeře z toho, že ho nazval opicí. Kúdela připustil, že finského hráče tmavé pleti počastoval vulgárně, ale rasistickou urážku od začátku popíral.

Server iRozhlas již v březnu uvedl, že zveřejnili transparent fanoušci fotbalové Slavie, která následně podala trestní oznámení na neznámého pachatele. Na fotografii byli rozmazaní lidé s dýmovnicemi.

Foto: Policie ČR

Muži nesoucí transparent

Reklama

Výběr článků

Načítám