Hlavní obsah

Fotbalista Kúdela dostal za rasistickou urážku trest na 10 utkání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slávistický fotbalista Ondřej Kúdela byl disciplinární komisí UEFA potrestán zákazem startu v 10 utkáních kvůli rasistické urážce, které se podle komise dopustil na adresu záložníka Rangers Glena Kamary. Ten dostal trest na tři zápasy za napadení Kúdely po utkání. Kúdela zvažuje odvolání.

Foto: Profimedia.cz

Glen Kamara (zcela vlevo) ve sporu se slávistickým obráncem Ondřejem Kúdelou

Článek

„Disciplinární orgány UEFA vydávají rozhodnutí bez odůvodnění s tím, že o něj mohou zúčastněné strany požádat do pěti dnů od výroku,“ uvedla UEFA na dotaz Novinek.

Incident se odehrál v závěru březnové odvety osmifinále Evropské ligy ve skotském Glasgow, kdy Kúdela po jednom z řady nesportovních zákroků hráčů Rangers přiběhl ke Kamarovi a něco mu pošeptal. Finský záložník tmavé pleti následně českého reprezentanta obvinil z rasistické urážky.

„Řekl mi, abych mlčel, a poté řekl: 'Vteřinku, kamaráde.' Pak ke mně přišel, zakryl si ústa, naklonil se mi k uchu a řekl: 'Seš zas... opice (fucking monkey), ty to víš, že seš,'” stojí v Kamarově oficiálním prohlášení.

UEFA zakázala Kúdelovi zápas s Arsenalem, na který stejně ani neodjel

Evropa

Kúdela přiznal, že soupeře počastoval nevybíravě, ale nařčení z rasismu důrazně popřel stejně jako pražský klub. Podle českého stopera mělo jít „pouze” o urážku „zasr... chlape” (fucking guy). Skotský klub ale této verzi nevěří, protože taková urážka nedává v angličtině smysl.

Zhruba hodinu po utkání Kamara slávistického stopera fyzicky napadl v útrobách stadionu.

Kúdelu trest zaskočil, spolu s advokátem zvažují odvolání.

Slavia se bojí o bezpečnost Kúdely, nepustí ho s reprezentací do Walesu

Domácí

Slavia v odvetě v Glasgow vyhrála 2:0 a postoupila do čtvrtfinále.

Reklama

Výběr článků

Načítám