Hlavní obsah

Policie dopadla lupiče, který přepadl údržbáře u bankomatu a vzal půl miliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté dopadli muže, který podle nich na konci září ukradl přes půl miliónu korun z bankomatu ve Štěchovicích u Prahy. Pachatel tam přepadl pracovníka bezpečnostní agentury provádějícího servis přístroje. Třiadvacetiletý muž skončil ve vazbě.

Foto: Policie ČR

Pistole, se kterou lupič údržbáře přepadl.

Článek

Většinu ukradených peněz se podařilo zajistit, řekla ve čtvrtek novinářům mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová.

Loupež se stala v úterý 30. září večer, kriminalisté pachatele dopadli po necelých třech dnech v Praze. Hned v sobotu ho obvinili z loupeže, hrozí mu až deset let vězení. „Návrh státního zástupce na vzetí muže do vazby soud akceptoval,” uvedla Zatloukalová.

Foto: Policie ČR

Peníze nalezené u lupiče

Lupič podle dosavadních zjištění kriminalistů neměl komplice. „Byl to jen jeden pachatel, ale samozřejmě na případu stále pracujeme,” poznamenala mluvčí.

Policisté u muže při domovních prohlídkách zabavili věci, s nimiž byla páchána trestná činnost, a také krátkou střelnou zbraň. Našli také většinu ukradených peněz. „Zbývá nám zajistit jen velmi malou část,” dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám