Hlavní obsah

Policie dopadla české zločince odsouzené i za vraždu. Skrývali se v Egyptě, jeden tam měl školu potápění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Roky skrývání v egyptském letovisku Hurghada skončily pro dva muže a ženu, které české soudy poslaly do vězení za závažnou trestnou činnost včetně vraždy. Policie je v rámci mezinárodní spolupráce dopadla po dlouhodobém sledování. Jeden z odsouzených dokonce v Egyptě provozoval potápěčskou školu.

Deportace trojice Čechů, která se skrývala v Egyptě.Video: Policie ČR

 
Článek

Policejní prezidium o případu v úterý informovalo na Twitteru.

Mluvčí prezidia David Schön uvedl, že kriminalisté trojici deportovali do Prahy v sobotu, osmý den od jejího zadržení v Hurghadě v Egyptě.

Kdy, na jak dlouho a přesně za jaké trestné činy české soudy poslaly trojici do vězení, policie neupřesnila. Mluvčí pouze hovořil o závažné trestné činnosti, kdy nejhorším skutkem byla vražda. Co se týče délky skrývání, policie uvedla, že pobývali v Egyptě několik let.

„Trojice žila v české komunitě v této arabské zemi a jeden z mužů tam dokonce provozoval potápěčskou školu. Právě jeho působení čeští policisté dlouhodobě monitorovali,“ zmínil Schön.

Foto: Policie ČR

Deportace trojice Čechů, která se skrývala v Egyptě.

Na trojici byl již v minulosti vydán mezinárodní zatykač, během pronásledování česká policie postupně navázala spolupráci s kolegy v Egyptě.

Odsouzení putovali po sobotním příletu do vězení. „Egypt je díky navázané policejní spolupráci další zemí, která už nebude pro české uprchlíky bezpečná,“ uzavřel mluvčí s tím, že se v předešlých letech podařilo podobně navázat spolupráci s policisty například v Keni, na Filipínách či v Indonésii.

Reklama

Výběr článků

Načítám