Hlavní obsah

Policejní vyjednavači rozmluvili mladíkovi skok ze skály

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skokem ze skalní vyhlídky nad řekou Metují chtěl ve středu pozdě večer skončit svůj život jednadvacetiletý mladík v Novém Městě nad Metují na Náchodsku. Život mu zachránila příbuzná jeho bývalé dívky, jež zavolala na pomoc policii, a následně zejména policejní vyjednavači, kteří mu jeho zoufalý čin rozmluvili.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„Dívka o půl desáté volala na policejní operační středisko. Uvedla, že za zábradlím až na okraji skalní vyhlídky na řeku Metuji sedí bývalý přítel její příbuzné, prý se rozloučil se světem a chce skočit dolů," uvedla mluvčí náchodských policistů Eva Prachařová.

"Policie na místo okamžitě vyslala hlídku a v těsném sledu za ní pak své dva policejní vyjednavače,“ popsala Prachařová začátek dramatické záchrany.

Mladík nejprve nechtěl s nikým mluvit. „Teprve po chvíli se vyjednavačům podařilo jeho mlčení prolomit. Naštěstí téměř dvouhodinový rozhovor policistů a mladého muže nakonec vedl k úspěchu a mladík se nechal přesvědčit, aby se vrátil zpět za zábradlí do bezpečného prostoru,“ dodala Prachařová s tím, že tam už na něho čekal lékař a převzal muže do své péče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám