Hlavní obsah

Cizinec jel po D1 záchranářskou uličkou. Zběsilá honička skončila na rozestavěné silnici

Opilého cizince pronásledovali minulý týden policisté na Brněnsku. Jejich pozornost upoutal, když jel záchranářskou uličkou. Po nebezpečné honičce, kdy ohrožoval další řidiče, skončil ve vazbě. Za volantem seděl pod vlivem alkoholu. Během ujíždění způsobil tři nehody.

Honička na dálnici D1Video: Policie ČR

 
Článek

V úterý zaznamenali řidiče policisté jedoucí v dodávce ze slovenských hranic, když poblíž Rousínova na dálnici D1 jel v ranní špičce záchranářskou uličkou. Muž na signál na zastavení nereagoval a ujížděl po dálnici až na sjezd u brněnské Slatiny. Tam se pak otočil a zamířil na Vyškov.

„Během riskantní jízdy přitom opakovaně blokoval pronásledující hlídku a nebezpečnými manévry ohrožoval i všechny kolem sebe. Cizinec následně z dálnice sjel u Holubic a pokračoval v riskantním ujíždění ve směru na Slavkov u Brna, sdělil mluvčí policie Petr Vala.

Foto: Policie ČR

Hazardér ujížděl policistům po dálnici

U obce Holubice v uzavírce silnice vjel na pole, aby objel traktor a nákladní auto. Následně se ho za pomoci další hlídky podařilo zadržet. Šofér měl pozitivní zkoušku na alkohol, v dechu mu bylo naměřeno přes jedno promile alkoholu. Cizinec byl obviněn z obecného ohrožení, hrozí mu až osmiletý pobyt za mřížemi a stíhaný je vazebně.

„Během jízdy řidič způsobil tři kolize. Pro důkladné zmapování jeho řádění žádáme všechny svědky, kteří byli jeho jízdou ohroženi či se dostali do kontaktu s ujíždějícím vozidlem, a dosud nebyli policisty vyslechnuti, aby se přihlásili na tísňové lince 158,“ požádal Vala s tím, že policisté mají zájem i o videozáznamy.

Řidič se zákazem řízení se při honičce s policií vyměnil se spolujezdcem bez řidičáku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám