Hlavní obsah

Soud s Ferim: Všechno se spárovalo, Dominik říkal, že měl sex, uvedl svědek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Třetím jednacím dnem v úterý pokračoval u Obvodního soudu pro Prahu 3 proces s Dominikem Ferim, který je obžalován ze znásilnění. Soud vyslechl znalkyně, vzhledem k povaze případu budou stejně jako svědkyně vypovídat za zavřenými dveřmi. Odpoledne pak rovněž s vyloučením veřejnosti vyslechl soud další svědky. Proces bude pokračovat ve čtvrtek.

Dominik FeriVideo: Marek Bádal, Novinky

 
Článek

Soud ve čtvrtek provede další listinné důkazy, vyslechne ošetřující psychoterapeutku jedné z poškozených, Feri případně odpoví otázky soudu a státní zástupkyně. Zda ve čtvrtek rovněž padne verdikt, zatím není jisté.

Vzhledem k poměrně rychlému výslechu znalkyň využila zbylý dopolední prostor soudkyně Lenka Hájková k přečtení některých listinných důkazů, k čemuž byla připuštěna veřejnost. Jedním z důkazů byla výpověď jednoho ze svědků z přípravného řízení.

Svědek k žalovanému činu z listopadu 2016 uvedl, že ten den šli nejprve na akci do Cross clubu, poté se pokračovalo k Ferimu domů.

Kriminolog Zeman o kauze Feri a znásilňování obecně: Výpovědi obětí k odsouzení nestačí

Domácí

„Byli jsme u Dominika v pokoji, všichni se bavili. Postupem času se to všechno spárovalo,“ uvedl svědek.

„Přišlo mi to normální, přirozené, nic nepřístojného jsem neviděl. Druhý den mi Dominik říkal, že měl sex, žádné podrobnosti mi k tomu neříkal,“ dodal.

Na dotaz, zda se Feri choval nějakým způsobem agresivně či násilně, odvětil: „Nebyl agresivní. Vzhledem k tomu, že se známe půlku života a není pro mě žádná celebrita, troufám si říct, že bych to nikdy nedopustil.“

„Jasně se v ní (výpovědi) podává, že k intimnímu kontaktu s poškozenou došlo za přítomnosti dalších osob a že to bylo zcela konsenzuální,“ komentoval Feri přečtenou výpověď. „Výpověď poškozené je s touto v přímém rozporu,“ doplnil.

Ke stejnému večeru podala vysvětlení i další svědkyně.

„Byl to normální večírek, posezení. V jednu chvíli mě Dominik Feri začal líbat, já ho zastavila s tím, že má holku a proč to dělá. Co se dělo dál, vím už jen od poškozené. Měla mu několikrát říct, že spolu nic mít nebudou, ale on si nedal dle jejích slov říct a nenechal se odstrčit,“ přečetla svědkyně.

Soud s Ferim: Kvůli intimní povaze případu soudkyně vykázala veřejnost

Krimi

„Z tohoto podání vysvětlení je podstatný rozpor mezi tím, jak o tom večeru hovoří svědkyně a jak poškozená. Zatímco poškozená o něm vypráví dramaticky a přehání, svědkyně o něm mluví, že to byl normální večírek,“ podotkl k přečtenému podání vysvětlení Feri a několikrát zopakoval, že vše bylo naprosto konsenzuální.

Feriho bývalý spolubydlící podal vysvětlení k dalšímu žalovanému skutku, kdy měl Feri podle obžaloby údajně nabídnout jedné z poškozených nápoj Fanta, po jejímž vypití podle obžaloby poškozená částečně ztratila vědomí a nemohla ovládat své tělo.

„Fanta byla Dominikovo oblíbené pití, několikrát jsme z ní pili a nic nám nebylo. O tom, že by ve fantě byla nějaká přidaná látka, nevím. Říkal jsem, že kdyby to někdy udělal, tak by to byl debil,“ uvedl Feriho bývalý spolubydlící v přípravném řízení.

„Jestli tam něco proběhlo, co proběhlo v médiích, tak je to fakt smutný,“ dodal.

Hrozí mu až deset let

Feri stejně jako v předchozích dnech k soudu dorazil, cokoliv k případu mimo jednání odmítl komentovat. „Já to dneska nebudu komentovat, soud je s vyloučenou veřejností, tak bych to rád respektoval,“ řekl pouze před jednáním.

Ferimu, který je obžalován ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o další, hrozí v případě prokázání viny a odsouzení až deset let vězení, protože jedné z poškozených nebylo v době případného trestného činu osmnáct let.

Při své únorové výpovědi Feri jakoukoli vinu popřel. „Jsem nevinný, co je mi pokládáno obžalobou za vinu. V plném rozsahu odmítám, pokládám to za něco, co je nechutné, odporné, čeho bych nikdy nebyl schopen,“ uvedl Feri.

„Nikdy jsem nezneužil bezbrannosti oběti, nikdy jsem nečinil žádný nátlak,“ dodal. Kategoricky rovněž odmítl, že by někomu házel něco do pití.

Feri loni v květnu neuspěl se svou stížností proti zahájení trestního stíhání. V říjnu 2022 policie navrhla Feriho obžalovat, o dva měsíce později byl obžalován.

Feri v květnu 2021 po uveřejněných obviněních složil mandát poslance, uvedl, že nebude kandidovat v nadcházejících volbách do Poslanecké sněmovny, a politiku opustil.

Soud s Ferim: Líčení bylo bez veřejnosti, vypovídaly poškozené ženy

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám