Hlavní obsah

Podezření kolem ředitelství silnic: Kvůli zakázkám obvinili 21 lidí a 11 firem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obvinění celkem 21 lidí a jedenácti firem následovalo po úterním zásahu policistů v sídle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Případ se týká podezření z čachrů při zadávání veřejných zakázek. Shrnutí ve středu poskytl žalobce Tomáš Minx z Vrchního státního zastupitelství v Praze (VSZ), které na trestní řízení dohlíží.

Civilní auto policie před budovou ŘSD na Kačerově (16. května 2023)Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

O vývoji v případu informoval žalobce Minx v tiskové zprávě. Kromě počtu obviněných bez dalších podrobností doplnil, že policisté zadrželi celkem sedm lidí.

Již v úterý žalobce potvrdil, že zásah v sídle ŘSD se týkal prověřování podezření, že v procesu zadávání veřejných zakázek ŘSD působila organizovaná zločinecká skupina.

Podle Minxe jsou obvinění podezřelí ze zjednání výhody a pletich při zadávání veřejných zakázek.

Policie zasahovala v centrále ŘSD, zadržela sedm lidí

Krimi

Ministr dopravy Martin Kupka (ODS) v úterý uvedl, že se zásah netýkal aktuální činnosti ŘSD ani nikoho ze současného vrcholového managementu.

Vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová řekla České televizi (ČT), že se v případu jedná o více veřejných zakázek, podle ní se jednalo o systémovou záležitost. Otázku, zda bude na zadržené podán návrh na vzetí do vazby, označila za předčasnou.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Auto policie před budovou ŘSD na Kačerově (16. května 2023)

ŘSD musí zaplatit pokutu 700 tisíc za chyby v tendru

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám