Hlavní obsah

Podezřelý z vraždy se sám nepřihlásil. Vyjednavači ho přesvědčili na stožáru

Právo, Michael Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Pětadvacetiletý muž, který minulý týden v České Lípě podle policie ubodal nožem svou bývalou přítelkyni, se policistům sám nevydal, jak se dosud předpokládalo. Na sebe a svůj zločin ale upozornil tím, že vyšplhal na vrchol třicetimetrového bývalého televizního vysílače a údajně chtěl spáchat sebevraždu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Osmadvacetiletou ženu měl zabít v jejím bytě na českolipském sídlišti Kopeček v úterý ráno. Pak z bytu odešel, prošel napříč celou Českou Lípou až na opačný konec čtyřicetitisícového města a pod kopcem Špičák vyšplhal na stožár bývalého vysílače.

„V té době jsme získali informaci o tom, že chce údajně spáchat sebevraždu, protože zavraždil svou bývalou partnerku. Ihned jsme pod kopec Špičák vyjeli,“ upřesnila okolnosti, které předcházely zadržení pachatele, mluvčí policie Ivana Baláková.

Policie vyšetřuje vraždu ženy v České Lípě

Krimi

Podle ní muž s policisty nejprve odmítal komunikovat a ke spolupráci ho přiměli až vyjednavači. „Po zhruba třiceti minutách ho přesvědčili k tomu, aby za pomoci lezecké skupiny hasičů přelezl ze stožáru na výsuvnou plošinu. Následně jsme ho zadrželi,“ popsala Baláková.

Mezitím další policisté zjistili jméno a adresu bydliště mladé ženy, kterou měl muž zavraždit, a vyrazili na místo činu. Ženu už ale nalezli bez známek života.

Zadržený se k vraždě přiznal. Motivem jeho činu měly být osobní neshody mezi ním a bývalou přítelkyní. Kriminalisté ho už obvinili z vraždy, za niž mu hrozí deset až osmnáct let vězení. Aby se trestnímu stíhání nebo vysokému trestu, který mu hrozí, nemohl vyhnout, poslal ho soud do vazby. Pravděpodobně i s ohledem na pokus o sebevraždu na stožáru, který jeho zadržení předcházel.

Podezřelého z vraždy v České Lípě dohnalo svědomí, policistům se sám vydal

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám