Hlavní obsah

Pod dvěma dětmi se v Hlásné Třebani propadl led

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V obci Hlásná Třebaň na Berounsku se v neděli odpoledne propadl při bruslení pod dvěma dětmi led. Na místo museli přijet záchranáři. Policisté už dříve varovali, aby lidé při současném oteplení na zamrzlé plochy raději už vůbec nevstupovali.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Záchranáři zasahovali v půl čtvrté odpoledne u dvojice nezletilých bruslařů, pod kterými se propadl led,“ uvedla mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová. Podle mluvčí středočeské krajské policie Lucie Novákové bruslily děti ve věku 12 a 16 let na zamrzlé řece Berounce.

Mluvčí záchranky dodala, že po ošetření a zajištění tepelného komfortu byly obě děti podchlazené transportovány do pražské Fakultní nemocnice v Motole.

Od čtvrtka do neděle se led dle informací Novinek probořil již pod sedmi bruslaři, kteří potřebovali následnou pomoc. Jeden z nich zemřel. [celá zpráva]

„Led není již dostatečně pevný a dochází k jeho rychlému odtávání. Není vyloučené, že by se podobná tragédie mohla opakovat,” varovala mluvčí jihočeské policie Štěpánka Uhlířová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám