Hlavní obsah

Pobodání ženy v centru Brna byl pokus o vraždu, kamera zachytila čin a ústředního svědka

Novinky, kub
Brno

Pobodání mladé ženy v centru Brna policie vyšetřuje jako pokus o vraždu. Kriminalisté zveřejnili záznam bezpečnostní kamery, která zachytila úterní incident a zejména svědka. Ten se v osudnou dobu pohyboval kolem. Policisté čekají na jakékoli informace k případu na lince 158. Žena skončila v nemocnici s těžkým zraněním.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Případ převzali jihomoravští kriminalisté jako podezření ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu,“ sdělil ve středu aktuální informace k případu mluvčí policie Pavel Šváb.

„Zjišťujeme totožnost muže zachyceného na videozáznamu krátce po činu. Informace k jeho totožnosti i další svědectví přijmou policisté na lince 158,“ dodal Šváb.

Útočník v centru Brna pobodal mladou ženu

Krimi

Na videozáznamu je z dálky vidět samotný útok a kamera poté zachytila také důležitého svědka, který se v osudný čas pohyboval u místa činu.

Jednalo se o muže s tmavými, na krátko ostříhanými vlasy, který měl na očích černé brýle a byl oblečený v černém tričku, světlých kraťasech, měl černé boty a batoh přes rameno.

„Kriminalistům by mohl poskytnout cenné svědectví,“ uvedl mluvčí.

Muži, který těžce pobodal družku, hrozí kvůli nepříčetnosti trest jen za opilství

Krimi

Mladá žena utrpěla těžká zranění poté, kdy ji dosud neznámý útočník zničehonic pobodal v úterý krátce před 15:00 na lávce spojující park Koliště s areálem International Business Centrum (IBC).

Záchranáři ji přepravili do nemocnice s těžkým zraněním.

„Kriminalisté uvítají případná svědectví řidičů jedoucích krátce před 15:00 po ulici Koliště či záznamy z palubních kamer jejich vozidel, které mohly zachytit událost. Poznatky přijmeme na lince 158,“ řekl již dříve mluvčí policie.

Reklama

Související články

Muž pobodal v Brně před domem přítelkyni

Třiapadesátiletý muž v Brně podle policie pobodal o tři roky mladší přítelkyni. Vážně zraněnou ženu převezli záchranáři do nemocnice. Muž skončil ve vazbě.

Výběr článků

Načítám