Hlavní obsah

Se staženými kraťasy a pistolí napadal ženy u přehrady v Brně, má přitom nařízenou léčbu

Novinky, kub
Brno

Muž obviněný z pokusu o znásilnění nejméně dvou žen u přehrady v Brně měl podle policie nařízenou sexuologickou léčbu. Podle vyšetřovatelů útočil mimo jiné s airsoftovou pistolí, nebo měl v ruce kobercovou pásku. Muže (28) obvinili ze znásilnění a loupežného přepadení, policie se státním zastupitelstvím rovněž žádají uvalení vazby, o čemž ještě rozhodne soud.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž obviněný ze znásilnění u přehrady v BrněVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie podezřelého dopadla ve čtvrtek po výzvě v médiích, podrobnosti k dotyčnému v pátek přiblížil mluvčí policie Bohumil Malášek.

Policie zatím eviduje dvě napadení, k oběma se podle mluvčího obviněný přiznal.

„Incidenty měly vždy podobný scénář. Vedle hrozby fyzickým napadením se pachatel prezentoval i sexuální touhou,” sdělil Malášek.

Řidič se ptal dívky, kudy do Kladna. V dodávce se ji pak pokusil znásilnit

Krimi

Jak již Novinky informovaly, první případ se stal začátkem června v místech zvaných Kočičí žleb nad rakoveckou zátokou. Na lesní cestě podle policie muž napadl 23letou cyklistku, která se na chvíli zastavila, aby se podívala v mobilní aplikaci, jestli jede správně.

Podezřelý vyskočil z křoví, křičící dívku ohrožoval elektrickým paralyzérem a s kobercovou páskou v druhé ruce ji nutil, ať nekřičí. Napadené se podařilo utéct, musela tam ale nechat kolo a batoh s doklady a penězi. Když se vrátila, našla jen bicykl.

Foto: Policie ČR

Podezřelého zachytila bezpečnostní kamera.

„Ve stejných místech zaútočil v pondělí odpoledne. To se opět, pravděpodobně s airsoftovou pistolí v ruce, postavil 26leté ženě do cesty. Začal ji osahávat na hrudníku a vyhrožovat výstřelem. Pak si začal stahovat kraťasy, o stejné se snažil i u napadené,” popsal incident, na který Novinky rovněž upozornily.

Žena křičela o pomoc, načež se jí podařilo vysmeknout a utéct. Násilník za ní sice běžel, pronásledování si ale po chvíli rozmyslel, a to když žena použila osvědčenou metodu – fingovaný telefonát na policii.

Poslanci chtějí zpřísnit tresty za znásilnění. A změnit jeho definici

Domácí

Policie při vyšetřování pracovala s kamerovými záznamy, na kterých byl podezřelý již v době po prvním napadení, kdy ho kamera zachytila v obchodě dokonce s batohem napadené na zádech.

„Jejich zveřejnění přineslo důležité poznatky využitelné ke ztotožnění násilníka. Následně kriminalisté muže zadrželi. Ten se po předložení důkazů k útokům v oblasti Brněnské přehrady přiznal. Vydal také při prvním přepadení odcizené věci a airsoftovou pistoli, kterou ženy ohrožoval,” upřesnil mluvčí.

Prověřování dále ukázalo, že soud muže už před několika lety potrestal za násilnou trestnou činnost a že muž měl nařízené sexuologické léčení. Zda uložený kontakt s lékaři dodržoval, policie neupřesnila.

Po obvinění zůstal muž v policejní cele, kde počká na rozhodnutí o návrhu kriminalistů a státního zástupce, aby ho soud poslal do vazby.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám