Hlavní obsah

Po znásilnění výtvarníkem se z dívky stala alkoholička, tvrdí obžaloba

Patrik Biskup, Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako malá holka k němu chodila do kroužku malování, později vstoupil výtvarník Josef N. (71) do jejího života jako otčím. Jako nezletilou měl podle státní zástupkyně dnes 19letou dívku sexuálně zneužívat, což se později mělo projevit jejím nadměrným pitím alkoholu a hospitalizací v psychiatrické léčebně. Případ začal v úterý projednávat Krajský soud v Plzni. Muži, který vinu popírá, hrozí za znásilnění až 12 let vězení.

Po znásilnění se z dívky stala alkoholička, tvrdí obžaloba Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Podle spisu mělo k sexuálním atakům docházet v období let 2012 až 2016. „Pro svoje pohlavní uspokojení nezletilou osahával na obnaženém přirození a její rukou si třel penis a varlata,“ uvedla žalobkyně Věra Brázdová.

„K takovým situacím docházelo, když spolu leželi sami v posteli a koukali se na pohádky. Nebo když se dívka koupala ve vaně a také při masírování bolavého břicha,” doplnila Brázdová.

Upozornila na to, že když se dívka snažila aktivně bránit, měl ji Josef N. vyhrožovat, že ji zbije.

„Jednáním obžalovaného se dívka stala závislou na alkoholu, kdy se tímto způsobem snažila potlačovat stavy úzkosti, napětí, strachu a nejistoty,” přiznala Brázdová.

Foto: Právo

Obžalovaný ze znásilnění Josef N.

„To vše mělo za následek vznik panické poruchy, v důsledku čehož musela být hospitalizována na několik měsíců v psychiatrické léčebně,“ dodala Brázdová.

Před soudem Josef N. vše popřel. „Nic takového jsem nespáchal, ani bych to neudělal. Ty věci, ze kterých jsem obviněn, se mi hnusí,“ prohlásil obžalovaný.

Tvrdí, že si dívka vymýšlí. „Chtěla mě dostat pryč z rodiny. Byl jsem jediný, kdo po ní a jejím bratrovi požadoval, aby měli doma nějaké povinnosti, třeba pomáhali s úklidem. To se jí nelíbilo,” uvedl Josef N.

„Z jejího pohledu jsem tam přišel nevhod. Počítala, že se mě tímto způsobem zbaví a pomstí se zároveň matce, že si mě přivedla domů,“ podotkl Josef N. Připustil jen, že dívku masíroval. „Vždy u toho byla její matka,“ dodal obžalovaný.

Soud bude pokračovat výslechy dalších svědků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám