Hlavní obsah

Po večerní bouřce evakuovali hasiči školu v přírodě

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebíč
Aktualizováno

Hasiči ve čtvrtek ráno zahájili evakuaci dětského tábora v Zahrádce na Třebíčsku. Důvodem je středeční bouře a přívalové deště, které místo zasáhly. Nikomu se nic nestalo, ale tábor se školou v přírodě nyní není způsobilý k normálnímu provozu. V Novém Bydžově se kvůli silnému dešti zřítila část činžovního domu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Přívalová vlna zalila vodou i bahnem hřbitov a obřadní síň v Hustopečích na Břeclavsku.

Článek

Celý areál byl zabahněný, vedoucí sami požádali hasiče o pomoc. „Zdraví 23 dětí a dvou dospělých není ohroženo. Hasiči pomáhají dětem s balením věcí a transportem. Kvůli počasí vyjížděli hasiči na Vysočině ke dvěma desítkám zásahů,“ uvedla mluvčí hasičů v kraji Petra Musilová.

Nejvíc zásahů měli hasiči ve středu v podvečer na Třebíčsku. Hlavně odstraňovali ze silnic spadlé stromy a čerpali vodu ze zatopených sklepů. V Mladoňovicích po bouřce přetékala voda hráz rybníka a zaplavila zahrady. "Hasiči pročistili výpusť a zjistili narušení hráze," uvedla mluvčí.

Ve Žďáru nad Sázavou byl ve středu po 18:00 hlášen únik čpavku z poškozeného potrubí na zimním stadiónu. Hasiči opravili potrubí a skrápěli uniklý čpavek. "K jeho naředění přispěl i vydatný déšť. Nebyla nutná evakuace, životní prostředí nebylo ohroženo," dodala mluvčí.

V Novém Bydžově spadla část činžáku

Část staršího činžovního domu se ve středu zřítila v Novém Bydžově v ulici ČSA. Do dvorního traktu se zhroutilo také vnitřní schodiště. Hasiči z přízemí poničeného domu oknem evakuovali pomocí žebříku jednoho muže a psa. Hasiči ve městě rovněž čerpali vodu ze zatopených sklepů a garáží. [celá zpráva]

Foto: ČTK

V Novém Bydžově se kvůli silnému dešti zřítila část činžovního domu.

Spadlé stromy pak odstraňovali například v Hradci Králové či Adršpachu.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) prodloužil výstrahu před vydatnými dešti až do čtvrteční 13. hodiny. Platí pro Pardubický, Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj i Kraj Vysočina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám