Hlavní obsah

Po nehodě v Olomouci zemřela mladá žena. Auto se řítilo vysokou rychlostí, tvrdí svědci

Právo, ČTK, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Tragické následky měla nehoda, k níž došlo v noci ze čtvrtka na pátek ve Wolkerově ulici v Olomouci. Řidič mercedesu tam narazil do sloupu veřejného osvětlení, na místě zemřela jeho spolujezdkyně. Právo o tom informovala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto: Policie ČR

Havarovaný mercedes v Olomouci

Článek

K nehodě došlo před jednou hodinou v noci. „Z prvotního šetření vyplývá, že osobní vozidlo s dvoučlennou osádkou, jedoucí Wolkerovou ulicí směrem do centra města, z prozatím přesně nezjištěných příčin narazilo do sloupu veřejného osvětlení. Při nehodě zemřela mladá žena, spolujezdkyně řidiče vozidla,“ uvedla mluvčí.

Šestačtyřicetiletý muž, který auto řídil, se při nehodě zranil. „Muže jsme přijímali se středně těžkými zraněními, měl otřes mozku a poraněný hrudník. Šlo ale o zranění, která jej neohrožovala na životě. Je na úrazové jednotce intenzívní péče,” řekl mluvčí olomoucké fakultní nemocnice Egon Havrlant.

Foto: Policie ČR

Havarovaný mercedes v Olomouci

Zda muž pil alkohol, není zatím jasné. „Vzhledem k jeho zranění nemohla být u něj provedena orientační dechová zkouška a byl nařízen odběr krve v nemocnici. Vozidlo bylo zajištěno k případnému dalšímu zkoumání,“ dodala Urbánková.

Auto hořelo

Svědci na sociální síti popisují, že řidič jel před nehodou vysokou rychlostí. Podle nich auto po nárazu začalo hořet a pomáhal ho hasit jiný řidič. To potvrdili také hasiči.

„Od oznamovatele havárie měli informaci, že vozidlo po nehodě začalo hořet. Požár uhasil před příjezdem hasičů kolemjedoucí řidič ručním hasicím přístrojem, hasiči vozidlo zkontrolovali a dohasili,“ řekla Právu mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, stejně jako to, co nehodě předcházelo a výše vzniklé škody, jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám