Hlavní obsah

Po jízdě z festivalu dokázal nadýchat až na jedenáctý pokus

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašské Meziříčí

Deset marných pokusů o správné nadýchání do policejního přístroje, zjišťujícího množství alkoholu v dechu, absolvoval v noci na sobotu muž ve Valašském Meziříčí. Hlídka policie ho chtěla zkontrolovat poté, co s vozem vyjel z probíhajícího Gulášfestu.

Článek

Kolem půl čtvrté v sobotu ráno zastavila policejní hlídka ve Valašském Meziříčí řidiče ve vozidle Honda, který vyjížděl z areálu, kde se konal festival Gulášfest. Ihned po prvním kontaktu s řidičem dostali policisté podezření, že je opilý. Osmačtyřicetiletý řidič nebyl schopen provést dechovou zkoušku.

„Asi desetkrát se o to pokoušel, než se to podařilo a přístroj naměřil 2,25 promile. Následoval odběr krve v nemocnici, kterému se nakonec muž z Kelče podrobil,“ řekla mluvčí policie Lenka Javorková.

„Ještě před lékařským vyšetřením se ale pokoušel policistům utéct. Kolegové ho za použití hmatů, chvatů zadrželi a spoutali. Zbytek noci strávil v policejní cele,“ doplnila mluvčí. V sobotu ho policisté po sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky propustili. Hrozí mu roční vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám