Hlavní obsah

Po extázi zkolabovala v Ostravě dívka, policie obvinila dva mladíky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Dva mladíky z Ostravy obvinila policie z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Dodali totiž drogu extázi mladistvé dívce, která po ní zkolabovala a byla v ohrožení života.

Foto: Policie ČR

Nalezené drogy

Článek

Devatenáctiletý muž prodal několik gramů extáze svému mladistvému známému. „Nedbal na jeho věk ani na to, že droga není pro něj. Mladistvý poté předal extázi dívce. Nutno podotknout, že ta mu předem dala peníze a o koupi ho požádala. Dívka ještě týž den po užití drogy zkolabovala,“ sdělila moravskoslezská policejní mluvčí Soňa Štětínská. Dodala, že dívka musela být převezena do nemocnice.

Drog přibývá a kupují se i šifrovaně

Krimi

Kriminalisté poté u 19letého obviněného našli další různé drogy určené k prodeji. On sám je i jejich příležitostným uživatelem. „Muž s kriminalisty spolupracuje,“ doplnila policejní mluvčí s tím, že soud již rozhodl o vzetí obviněného do vazby. Hrozí mu až 12 let vězení.

Druhému obviněnému mladíkovi, který drogu pro dívku koupil, se trestní sazba snižuje o polovinu. „A to kvůli jeho nízkému věku. Horní hranice trestu u něj nesmí převyšovat pět let,“ podotkla Štětínská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám