Hlavní obsah

Pětici migrantů přivezl do Prahy maďarský kamioňák, policie ho zadržela

– Praha • Aktualizováno

Policie zadržela maďarského řidiče kamionu, který ve středu přivezl do Prahy pět migrantů. Podle ní jim umožnil nelegální přechod hranice, informovala o tom mluvčí policie Eva Kropáčová. Policisté také zjistili, že čtyři muži byli Afghánci a jeden Iráčan.

Kamion s melouny přivezl do Prahy pět migrantů. Utekli do políVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Maďarský řidič kamionu byl zadržen, a to pro podezření z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ uvedla Kropáčová.

Pětice migrantů je podle ní zletilá a v minulosti požádala o azyl v Řecku. Policisté je proto vyhostí z České republiky.

Policii přivolali zaměstnanci firmy v Řeporyjích ve středu kolem desáté hodiny dopoledne s tím, že z kamionu, který vezl melouny, vyskákalo několik lidí, kteří utekli. Hlídky byly během několika minut na místě a všechny muže pochytaly. Ve středu však nebyla známa jejich národnost ani věk.

Další migranti na Moravě

Další cizince bez dokladů, kteří tvrdí, že pocházejí z Afghánistánu, odhalili celníci při běžné kontrole kamionu v Brně-Slatině.

Celní kontrola odhalila nelegální migranty v BrněVideo: Celní správa České Republiky

"Příslušníci celní správy kontrolovali dnes dopoledne makedonský kamion, který do České republiky a Polska vezl autodíly. Plomba nákladového prostoru byla na první pohled v pořádku a odpovídala dokladům. Při bližší kontrole se ale ukázalo, že byla pravděpodobně porušena a znovu pečlivě opravena," řekla mluvčí jihomoravské Celní správy Lada Temňáková.

V nákladovém prostoru našli celníci pět mužů, kteří u sebe neměli žádné doklady, ale tvrdili, že pocházejí z Afghánistánu. Řidič do České republiky jezdí pravidelně a uvedl, že o mužích v nákladovém prostoru nevěděl. Na místo přijeli cizinečtí policisté a cizince převzali.

Reklama

Výběr článků

Načítám