Hlavní obsah

Pět zraněných při požáru matrace v ženské věznici na Lounsku

Lubenec

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru ve vězeňském objektu na Lounsku, kde vzplála matrace. V objektu káznice určené odsouzeným ženám se pět lidí zranilo a dalších sedm se evakuovalo. Případ prověřuje policie.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Matrace hořela ve vězeňském objektu v Drahonicích, které jsou součástí obce Lubenec. Samotná budova spadá pod Věznici Nové Sedlo. O zásahu v neděli informovali mluvčí policie, záchranky, hasičů a vězeňské služby.

Mluvčí záchranářů Prokop Voleník uvedl, že zdravotníci ošetřili pět lidí, přičemž čtyři pacienty nechali nakonec na místě a jednu ženu odvezli kvůli lehkému nadýchání kouřovými zplodinami do nemocnice. Podle mluvčí vězeňské služby Markéty Prunerové se jednalo o dozorkyni.

Prunerová dále zmínila, že se jednalo o malý požár, který se podařilo rychle uhasit. Mluvčí hasičů Petr Pelikus uvedl, že jeho kolegové pak prostor odvětrali, takže odsouzené ženy ze dvou cel se musely evakuovat.

V pardubické věznici hořelo

Krimi

Příčinu i okolnosti požáru vyšetřuje policie. „Zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti,“ řekl její mluvčí Václav Krieger s tím, že škoda je předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun.

Podle informací Vězeňské služby ČR je kapacita objektu Drahonice, jenž se nachází v katastrálním území obce Lubenec, 177 míst. Objekt je rovněž rozčleněný na oddělení s ostrahou se středním a vysokým stupněm zabezpečení pro odsouzené ženy.

Vzpoura kvůli koronaviru, soud řeší rebelii vězňů v Bělušicích

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám