Hlavní obsah

Pejskař Milan skočil pro tonoucího do řeky Malše v Budějovicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Pejskař Milan společně s dalším mužem zachránili v úterý odpoledne tonoucího podnapilého cyklistu, který spadl do řeky Malše v Českých Budějovicích. Milan skočil za mužem do vody a vytáhl ho za batoh. K záchraně nedaleko Velkého jezu použili i vodítko.

Foto: Pavel Orholz, Novinky

Řeka Malše nad Velkým jezem je hluboká. Občas tam chodí otužilci

Článek

Novinky o hrdinském činu informoval mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

„Milan venčil psa a ještě s dalším mužem si všimli asi padesátiletého chlapa, který kolem řeky vedl kolo. Možná jim blesklo hlavou, že bude mít asi doma veselo. Pak však humor došel, protože muž zničehonic přes kolo přepadl a zmizel v řece,“ popisoval dramatické události úterního odpoledne mluvčí.

Policejní video ukazuje pomoc tonoucímu vytaženému z Ostravice

Krimi

Muži se snažili tonoucímu nejdříve pomoci ze břehu. Házeli mu i vodítko. Pak však muži zmizela i hlava pod hladinou, a tak pro něho Milan skočil do ledové vody.

„Ta voda, to byl trochu šok a to nejsem žádná měkkota. Také jsem myslel, že na něho dosáhnu, ale najednou byla hloubka a už jsem musel plavat. Chlap začal vypouštět bublinky a mizel mi pod vodou. V jednom okamžiku jsem dosáhl na jeho batoh, co měl na zádech, a podařilo se mi ho přitáhnout ke břehu,“ vzpomínal na břehu na zásah Milan.

Na koupališti ve Znojmě se topil chlapec. Seběhli se k němu hned tři lékaři

Krimi

Na břehu už pomáhal Milanovi s podnapilým cyklistou i druhý muž. „S ohledem na alkohol, co jsem z něho cítil, no, asi by to bez nás nedal,“ přemítal Milan.

Finále hrdinské záchranné akce bylo až tragikomické. „Muž se na místě dlouho nezdržoval, popadl kolo a odjel,“ upozornil Matzner.

Milan se šel potom domů převléci a policistům zavolal jen proto, aby zjistil, zda je muž v pořádku. Toho nakonec policejní hlídka našla nedaleko, před jeho domem, a pro jistotu k němu navedla záchranáře. Muž policistům sám řekl, že mu již nic není. „V pořádku je však jen díky dvěma skutečným chlapům,“ zdůraznil policejní mluvčí.

Američan zachránil dvě tonoucí děti, sám se poté utopil

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám