Hlavní obsah

Policejní video ukazuje pomoc tonoucímu vytaženému z Ostravice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychlým zákrokem poskytnutím první pomoci ze strany svědka a zasahujících policistů se podařilo zachránit život dvaatřicetiletému muži, který se málem utopil v řece Ostravici ve Frýdku-Místku. K zákroku došlo krátce před koncem uplynulého roku, videozáznam zachycující mimo jiné srdeční masáž nyní policie zveřejnila.

Policisté zachránili život tonoucímuVideo: Policie ČR

 
Článek

Oznámení o tonoucím muži přijali policisté mezi svátky na konci roku.

„Na místo ihned vyjely policejní hlídky. Před jejich příjezdem se podařilo kolemjdoucímu muži vytáhnout tonoucího z řeky, ten ale nejevil známky života,“ uvedla mluvčí policie Kateřina Kubzová.

„Jako první na místo dorazili policisté z oddělení hlídkové služby Frýdek-Místek, kteří na protějším břehu uviděli muže poskytujícího první pomoc. Jeden ze strážců zákona neváhal a vrhl se do řeky, kterou překonal až na druhý břeh. Tam se následně spolu se zachráncem střídali v provádění srdeční masáže,“ doplnila.

Záchrana v biotopu na Chrudimsku. Tonoucí chlapec z příměstského tábora nedýchal, oživili ho

Krimi

Druhý z policistů se s další hlídkou vydal k pěší lávce přes řeku Ostravici, kde se spojili s hasiči a záchranáři a přemístili se na místo události.

„Záchranáři si tak dvaatřicetiletého muže převzali do své péče poté, co mu zhruba 7 minut poskytovali první pomoc policista se zachráncem. Poděkování patří především kolemjdoucímu muži, který se zachoval velmi statečně, když se rozhodl skočit do rozvodněné řeky a tonoucího vytáhl na břeh,“ dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Policisté zachránili život tonoucímu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám