Hlavní obsah

Odmítnutý ctitel z Klatovska volal 50krát denně, nakonec přišel s benzinem a nožem

Novinky, kub
Horažďovice

Z nebezpečného vyhrožování a pronásledování, tzv. stalkingu, obvinili kriminalisté muže z Klatovska. Podle vyšetřovatelů obtěžoval ženu, která se s ním rozešla. Neustále jí telefonoval, psal dopisy a nosil dárky. Nakonec přistoupil k výhrůžkám – přišel s kanystry benzinu či kuchyňským nožem.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Čtyřiapadesátiletý cizinec z jedné z obcí u Horažďovic podle policie zažil rozchod s ženou před třemi měsíci, od té doby se ji snažil přesvědčit, že udělala životní chybu a měla by se k němu vrátit.

„Nejprve denně zasílal ženě zprávy na mobilní telefon nebo telefonoval i 50krát denně, kdy poškozená přijala jen některé hovory. Následně do schránky na tiskoviny vkládal i několik dopisů denně, ve kterých se vyznával ze svých citů i popisoval různé výhrůžky,“ sdělila v pondělí mluvčí policie Dana Ladmanová.

Tisíce sledovaček a SMS. Mladík stíhal expřítelkyni z Klatovska

Krimi

Obviněný prý také ženě dával v jejím bydlišti na okno a ke dveřím květiny, svíčky a jiné dárky. „Neustále se pohyboval u domu a vyhledával její přítomnost,“ upřesnila mluvčí.

Na konci května přišel znovu k domu a přesvědčoval ženu o svých citech, jenže po následném odmítnutí začal vyhrožovat, že zapálí její auto.

Internetový stalking vám hrozí nejen na seznamkách, ale i na diskusních fórech či bazarech

Vztahy a sex

„Stál u oken jejího obydlí a měl u sebe lahve s knoty a benzinem,“ sdělila Ladmanová. Policisté tehdy muže zadrželi v obci a neměřili mu 2,60 promile alkoholu v dechu. Skončil na policejní cele, pak ho ale museli propustit.

Jenže muž ve stalkingu pokračoval, stále ženu vyhledával a psal jí zprávy a dopisy. Otravování nakonec přešlo v útok – nejdřív muž ženě odpojil elektřinu do bytu, a když vyšla ke dveřím, rukou ji udeřil. Žena si to nenechala líbit a ránu mu vrátila, násilník ale vytáhl kuchyňský nůž a vyhrožoval. Žena křičela, čímž si přivolala pomoc.

Zatočím s tebou, vyhrožoval stalker bývalé přítelkyni. Dostal podmínku

Krimi

Kriminalisté muže obvinili z nebezpečného vyhrožování a pronásledování, soud ho také poslal do vazby. Za stalking hrozí až tříleté vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám