Hlavní obsah

Panika na diskotéce ve Slušovicích, policie řeší možné obecné ohrožení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slušovice

K obecnému ohrožení mohlo podle kriminalistů dojít v noci na neděli na tematické halloweenské párty v Music clubu Sud ve Slušovicích na Zlínsku. V případě obvinění tak může pachateli hrozit až patnáctileté vězení. Právu tento směr vyšetřování potvrdila mluvčí policie Monika Kozumplíková. K panice v zábavním podniku došlo poté, co se na malém prostoru nashromáždilo příliš mnoho lidí.

Incident na diskotéce ve SlušovicíchVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

„Kriminalisté prověřují i tuto právní kvalifikaci,“ připustila v pondělí na dotaz Práva Kozumplíková.

Kriminalisté tak učinili především kvůli zranění většího počtu mladých lidí ve chvíli, kdy se nacházeli v davu na schodišti mezi východem a vstupem na diskotéku v prvním patře.

Kriminalisté prověřují nejen obecné ohrožení, u kterého je výrazně vyšší trestní kvalifikace, ale i trestný čin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Při tomto právním posouzení by viníkovi hrozilo maximálně čtyřleté vězení.

Trestný čin obecného ohrožení se podle paragrafu 179 trestního zákoníku vztahuje na pachatele, který úmyslně vydá lidi v nebezpečí smrti nebo těžké újmy na zdraví nebo kdo obecné nebezpečí zvýší anebo ztíží jeho odvrácení nebo zmírnění.

Ochranka údajně zatarasila vstup

K tomu mohlo podle jedné ze svědkyň události zřejmě dojít. „Já byla v přímém středu schodiště a snažila se dostat ven, ale security nám zatarasili vstup do Sudu i východ z něj. Lidé nemohli dýchat, vznikla panika. Já byla přitlačená ke stěně, někdo mě tlačil i pod krkem. Lidi omdlévali. Pochopila jsem, že se ven už nedostanu, a podívala jsem se dole na sekuriťáka, ať mě dostane z té obrovské hromady lidí ven, že nemůžu dýchat, že umřu. Podíval se na mě a řekl, že mi nemá jak pomoci, že se mám uklidnit,“ uvedla mladá dívka na sociální síti.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Záchranáři na místě ošetřili několik zraněných.

„Poté, co se přítel z toho vyhrabal, tak mě vytáhl za ruku a táhl mě po břichu ven ze Sudu. Venku nikdo nechápal, co se tam děje. O patnáct minut později vytáhli mou sestru, která nemohla dýchat a zachránila ji jedna slečna ze zdravotní školy. Vše bylo kvůli špatné organizaci a málo security uvnitř. Byla jsem střízlivá a vše si pamatuji,“ dodala účastnice akce.

Podle mluvčího záchranky Jakuba Omelky museli lékaři tři raněné hned na místě oživovat.

Policie hledá další svědky a raněné

Kriminalisté podle policejní mluvčí vyhodnocují informace z místa a také kamerové záznamy.

„Vyslýcháme množství svědků a analyzujeme informace ze sociálních sítí. Vyzýváme další zraněné návštěvníky diskotéky, kteří nevyhledali lékařské ošetření na místě nešťastné události, ale až s odstupem času, aby se ozvali na linku tísňového volání policie 158,“ podotkla mluvčí.

Lidé padali jak domino, popisují svědci tragédii v Soulu

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám