Hlavní obsah

Na konci hodiny se zvedl, otevřel okno a vyskočil. Žák boskovického gymnázia má těžká zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boskovice
Aktualizováno

Policisté od úterního dopoledne řeší pád žáka z okna boskovického gymnázia. Ten měl během vyučování vyskočit z okna v druhém podlaží, jak napsal server idnes.cz. Vzhledem k věku žáka nechce policie sdělovat žádné podrobnosti, podle záchranářů byl mladík letecky transportován do brněnské dětské nemocnice.

Gymnázium v BoskovicíchVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

„Od dopoledních hodin skutečně řešíme pád osoby na gymnáziu v Boskovicích, na místě jsou kriminalisté. V tuto chvíli nebudeme sdělovat žádné další podrobnosti,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Petr Vala.

„Naše operační středisko vyslalo na místo pozemní lékařskou posádku a také vrtulník. Zkontrolovali jsme zdravotní stav nezletilého mladíka,“ přidala mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

„Pacient byl při vědomí, utrpěl zranění středně těžkého charakteru. Poskytli jsme mu kyslíkovou terapii, zafixovali jsme ho a k další péči jsme ho letecky transportovali do Dětské nemocnice v Brně,“ dodala.

Student vyskočil nebo vypadl z okna školy v Budějovicích

Krimi

Mluvčí nemocnice Veronika Plachá ale později upřesnila, že hoch utrpěl těžká zranění, tzv. polytrauma. „V této chvíli je na sále a čeká ho náročná a dlouhá operace,“ sdělila Novinkám.

Podle jihomoravského radního pro oblast školství Karla Jurky (ODS) došlo k neštěstí ke konci vyučovací hodiny.

„Ještě za přítomnosti vyučujícího se měl ten žák zvednout, otevřít okno a vyskočit ven. Až se ta věc vyšetří, určitě budeme s vedením školy diskutovat o tom, zda se té události dalo předejít, nebo ne,“ uvedl Jurka.

Okolo třetí hodiny odpoledne, kdy na místo dorazil reportér Novinek, mířily do školy desítky rodičů. Zrovna v úterý se totiž na gymnáziu konají třídní schůzky. Většina z příchozích se o události nechtěla více bavit.

„Nikdo nám nic neřekl, nikdo nás o ničem neinformoval, takže víme jen to, co bylo v médiích,“ pokrčil rameny jeden z příchozích.

Dítě vypadlo z okna v Srbsku na Berounsku

Krimi

Podle další z rodičů se mělo jednat o 17letého chlapce. „Psala mi to dcera, děti z toho byly celé rozdivočelé, ale učitelé se prý tvářili, jako by se nic nestalo. Normálně se pak všichni učili,“ prohlásila žena.

Novinkám se přímo v budově gymnázia podařilo zastihnout ředitelku Alenu Svanovskou. „Nebudu vám k tomu nic říkat a okamžitě opusťte budovu,“ vyzvala nekompromisně reportéra.

Za školou si na hřišti kopala s míčem parta kluků. Ani oni nebyli sdílnější. „Učitelé nám řekli, abychom se o tom s nikým nebavili. My jsme toho kluka ale stejně neznali, byl z úplně jiné třídy,“ shodli se.

Gymnázium Boskovice je nejstarší školou v okrese Blansko, je příspěvkovou organizací Jihomoravského kraje a nabízí studium na čtyři nebo osm let. Počet žáků se pohybuje kolem 500.

Foto: Mapy.cz

Gymnázium v Boskovicích

Dítě v Kyjově vypadlo z okna ve čtvrtém patře

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám