Hlavní obsah

Dítě v Kyjově vypadlo z okna ve čtvrtém patře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjov

O víkendu záchranáři spěchali do jihomoravského Kyjova, kde z okna ve čtvrtém patře vypadlo malé dítě. Chlapce předškolního věku transportoval do nemocnice vrtulník s těžkými zraněními.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Naše operační středisko vyslalo pozemní lékařskou posádku i leteckou záchrannou službu do Kyjova. Chlapec utrpěl těžká zranění, naši zdravotníci jej zaléčili, zafixovali a bylo nutné jej i zaintubovat a napojit na řízenou ventilaci. K další péči pak předškoláčka transportoval vrtulník do brněnské Dětské nemocnice,“ řekla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Šestiletá holčička na Slovensku se v sedmém patře procházela zvenčí po parapetu

Evropa

Mluvčí v této souvislosti apelovala, aby rodiče nepodceňovali vynalézavost i malých dětí, které okna či balkony lákají. „Dítě by se vůbec nemělo dostat na balkon, je potřeba zablokovat mu přístup na něj. Stejně tak by se nemělo dostat k otevřenému oknu. I když se rodič domnívá, že okno je dostatečně vysoko a dítě na něj nedosáhne, není to pravda. Dítě je schopno dostrkat si k oknu například krabici, židličku nebo třeba i velkou hračku, na předmět vyleze a okno, resp. nebezpečí je na dosah,“ varovala Bothová.

Muž v Praze se zřítil z okna. Policie v bytě zadržela agresivního opilce

Krimi

„V dnešní době existuje celá řada zábran a pojistek, jde o malou finanční a časovou investici, která dítěti zajistí bezpečí. Pokud je v domácnosti malý člen rodiny, pak by se okna měla otevírat jen tzv. na ventilačku. A je třeba mít na paměti, že síťka proti hmyzu nezabrání tomu, aby dítě z okna vypadlo.”

Podobné případy mívají i tragické následky. Například před čtyřmi lety ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku zemřelo po pádu z okna tříleté dítě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám