Hlavní obsah

Osm opilých hromotluků chtělo v Praze do taxíku, řidič odmítl a musel utéct

Novinky, kub
Praha

Útěkem řidiče před partou násilníků skončila o víkendu objednávka taxi v Praze. Místo původně hlášených šesti lidí se do vozu chtělo nacpat osm opilých mužů. Šofér nástup nad rámec možností vozu odmítl, načež se se zlou potázal – skupina cizinců ho podle policie napadla a on před nimi musel vzít nohy na ramena. Když se vrátil, nenašel bundu a peníze. Podezřelé zadržela zásahová jednotka v apartmánu, policie zveřejnila z akce videozáznam.

Zadržení podezřelých z napadení taxikářeVideo: Policie ČR

 
Článek

Napadení v ulici Dukelských hrdinů v Praze 7 hlásil taxikář v sobotu kolem 4. hodiny ráno. O případu informoval v pondělí mluvčí policie Jan Daněk.

Skupina cizinců si podle něj objednala taxi pro šest lidí, ale na místě se do něj chtělo naskládat osm mužů.

Muž na pražských Vinohradech zmlátil ženu, pak ji nacpal do auta a odjel

Krimi

„Řidič tolik lidí nechtěl odvézt a došlo ke konfliktu. Cizinci byli opilí a měli řidiče začít napadat. Ten před nimi z vozu utekl, protože měli převahu. Když muži odešli, tak se k autu vrátil zpátky a zjistil, že mu chybí několik tisíc korun z peněženky a bunda,“ sdělil mluvčí.

Foto: Policie ČR

Zásahovka zadržela kvůli napadení taxikáře osm cizinců.

Díky kamerovým záznamům a dalším informacím se policistům podařilo vzápětí zjistit, že skupina cizinců byla ubytovaná v apartmánu v Krakovské ulici v Praze 1.

Taxikář v Praze vytáhl z auta nevidomou ženu a hodil ji na zem

Domácí

„Vzhledem k tomu, že se jednalo o tak početnou skupinu fyzicky dobře disponovaných mužů, k jejich zadržení byli přizváni policisté ze speciální pořádkové jednotky a pohotovostní motorizované jednotky,“ upřesnil Daněk.

Foto: Policie ČR

Policie zadržela podezřelé na ubytovně.

Policejní specialisté použili ke vstupu do objektu univerzální klíč a podezřelé za použití donucovacích prostředků v bytě zadrželi.

Fantom obchodů vzal ve Vyškově tepláky a nohy na ramena, dopadl ho taxikář

Krimi

„Cizinci pak skončili na služebně kriminalistů, kteří případ prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a krádež. Po výsleších byli propuštěni na svobodu,“ dodal mluvčí.

Foto: Policie ČR

Podle policie napadla taxikáře parta osmi cizinců.

Za výtržnictví hrozí podle trestního zákoníku až tříletý trest vězení, za krádež jsou to v základní sazbě až dva roky. Věk ani národnost cizinců policie nesdělila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám