Hlavní obsah

Za sérii předvánočních krádeží dostal recidivista 8,5 roku

– Praha
Novinky, bad

Dalších osm a půl roku za mřížemi stráví recidivista Jiří Horváth (46), který stojí za sérií loupežných přepadení a krádeží v hlavním městě během předloňského adventu. Rozhodl o tom pražský městský soud, se kterým Horváth dohodl na vině a trestu poté, co se přiznal ke všem skutkům, ze kterých byl obžalovaný.

Foto: Petr Horník, Právo

Obžalovaný Jiří Horváth u soudu

Článek

Součástí Horváthova trestu je i vyhoštění z území hlavního města na pět let a povinnost uhradit poškozeným přes 180 tisíc korun. Horváth se po vyhlášení rozhodnutí vzdal práva na odvolání. Trest si začne odpykávat, poté, co vykoná předchozí trest, rovněž za majetkovou trestnou činnost, který mu loni v červenci vyměřil brněnský soud.

Jako by mě ovládl démon, řekl muž soudu o pobodání servírky a oloupení penzisty

Krimi

Horváth začal se svými pražskými předvánočními útoky koncem listopadu 2019, když necelé dva týdny poté, co byl pravomocně odsouzen za předchozí majetkové delikty, ukradl na pražském Smíchově z prodejny telefon za více než dvacet tisíc korun.

Postupně se jeho útoky stupňovaly, od krádeží hotovosti z kasy obchodů, přes oloupení důchodce na pražském Proseku, až po pobodání servírky v restauraci opět na Smíchově den před Štědrým dnem.

Policie zadržela hledaného muže krátce po dalším přepadení

Krimi

Policie ho dopadla až na Boží hod, když vyloupil benzínovou pumpu v pražské Michli. Podle svých slov Horváth loupil a kradl, aby ukojil svou závislost na heroinu, se kterou údajně neúspěšně bojuje už od roku 1995.

„Byl jsem tak závislej na heroinu, proto jsem dělal takový šílený věci, který bych s čistou hlavou prostě neudělal. Moc mě to mrzí,“ vysvětloval soudu v pondělí Horváth.

Reklama

Výběr článků

Načítám