Hlavní obsah

Oprava koupelny se zvrtla v opileckou rvačku. Za smrt kamaráda hrozí muži 16 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Přišel pomoci kamarádovi s opravami v bytě, nakonec mu u Krajského soudu v Hradci Králové hrozí až 16 let vězení za těžké ublížení na zdraví. Zprvu přátelská akce se při popíjení alkoholu zvrtla v hádku a rvačku s fatálním následkem.

Obžalovaný u Krajského soudu v Hradci Králové Video: Ludmila Žlábková, Novinky

 
Článek

K tragické události došlo loni ve druhé půli června v jednom bytě v Broumově. Jednačtyřicetiletý Wojciech Wolanin přišel na návštěvu ke svému o dvanáct let staršímu kamarádovi a jeho přítelkyni, aby jim pomohl s rekonstrukcí koupelny. Kromě betonování podlahy se ale začali posilovat tvrdým alkoholem, až to skončilo hádkou.

Starší z dvojice mužů měl nejdřív slovně napadnout svou přítelkyni, které se obžalovaný zastal, načež kamaráda udeřil pěstí do obličeje a srazil ho na zem. Napadený se při pádu ještě udeřil hlavou o zeď.

„Obžalovaný pak poškozeného hrubě vytlačil do obývacího pokoje a opět ho napadl pěstí. Nejméně ve třech případech přímo do obličeje. Pak zraněného nechal v obýváku a odešel z bytu. Následující den, kdy se do bytu vrátil pro své nářadí, měl v přítomnosti partnerky poškozeného muže nalézt ležícího bez známek života v kuchyni,“ uvedla již dříve policie a stejným způsobem čin popisuje i obžaloba.

Žárlivec ubodal soka před jeho pětiletou dcerou. Soud v Ostravě uložil 14 let vězení

Krimi

„Bezprostřední příčinou smrti byl otok a útlak mozku. Ke smrti došlo v přímé příčinné souvislosti se zjištěnými zraněními,“ uvedla státní zástupkyně Lenka Faltusová. Jen popis těchto zranění tvoří dvě třetiny obžaloby.

„Je mi to velmi líto, o to víc, že jsme byli přátelé,“ uvedl obžalovaný, který byl už jednou soudně potrestán, když u náchodského soudu dostal v roce 2019 dvouletý trest s podmínkou na čtyři roky za týrání svěřené osoby a osob ve společném obydlí a za výtržnictví.

Jak vyplynulo z jeho vyjádření u hradeckého soudu, svou vinu přiznává. Souhlasí i s popisem události podle obžaloby, požádal ale, aby se konal výslech družky poškozeného a také aby vypovídal soudní znalec z oboru psychologie. Rozsudek by mohl padnout ve středu.

Foto: Ludmila Žlábková, Novinky

Obžalovaný u Krajského soudu v Hradci Králové

Muže podezřelého z ubodání soka v hospodě v Praze obvinila policie z vraždy

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám