Hlavní obsah

Opočenský u výslechu přiznal, že je nemocný

Novinky, Lenka Kadeřávková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Sochař Pavel Opočenský při úterním výslechu v souvislosti s novými obviněními ze sexuálních deliktů s nezletilými dívkami přiznal, že svoje touhy nedokáže ovládat. Policii tedy požádal, aby se mohl znovu podrobit znaleckému zkoumání z oboru sexuologie.

Foto: Beáta Sklářová

Michael Londesborough.

Článek

Ke všem třem skutkům, které mu vyšetřovatelka Radka Drexlerová nově klade za vinu, se přiznal.

"V úterý řekl, že poměrně dlouhou dobu svůj stav bagatelizoval, že byl přesvědčen, že to patří k image umělce a dobrodruha. Že byl přesvědčen, že to dokáže potlačit, ale postupem času zjistil, že je to silnější než on," popsal průběh včerejšího výslechu jeho advokát Tomáš Kaiser.

Znalcům prý neřekl celou pravdu

Opočenský prý hodlá tentokrát se znalci jednat na rovinu, a své tendence nezapírat. "Původní znalci řekli, že je úplně v pořádku, a Opočenský si nyní vyčítá, že před nimi neřekl úplnou pravdu a také u nich celý problém zlehčoval," prohlásil Kaiser.

Opočenský byl na konci července nepravomocně odsouzen za pohlavní zneužívání nezletilých školaček, od pátku je nově stíhán za téměř totožné skutky.

Reklama

Související články

Mladičké dívky usvědčovaly Opočenského

Dvě nové svědkyně, šestnáctiletá Lucie a patnáctiletá Jana, svědčily proti sochaři Pavlu Opočenskému, který v úterý znovu stanul před Obvodním soudem Prahy 2....

Výběr článků

Načítám