Hlavní obsah

Opilec v Ostravě při snaze vymanit se zpoza lavičky usnul. Rady strážníků nepomohly, povolali hasiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Zapeklitý případ opilce, který uvázl za lavičkou, museli před pár dny řešit strážníci v Ostravě. Dvaačtyřicetiletého muže se nedařilo ze zajetí vysvobodit, a nakonec museli nastoupit hasiči s nářadím.

Záchrana opilce v OstravěVideo: MP Ostrava, Novinky

 
Článek

Muž unavený alkoholem se minulý týden kolem sobotního poledne dostal do problému na náměstí Republiky v Moravské Ostravě. Chtěl si na lavičce zpočátku jen odpočinout, nakonec se však sesunul za ni a zůstal zaklíněn v úzkém prostoru mezi sezením a opěrnou zídkou. Co se stalo, zjistila obsluha kamerového systému městské policie.

„Strážník si všiml na lavičce točny trolejbusů spícího muže. Z kamer bylo zřejmé, že lavička mu nebyla dvakrát pohodlná. Neustále se převaloval a hledal zřejmě pozici pro klidný spánek,“ popsal v úterý mluvčí městské policie Jindřich Machů.

Muž pozici hledal tak dlouho, až nakonec sjel nejprve částí těla a poté i celý za lavičku. Takto „uloženého“ ho rovněž objevila i hlídka strážníků.

Doga bránila páníčka, který ležel namol. Zachránce pokousala

Krimi

„Za lavičkou však byl zúžený prostor kvůli opěrné zídce, což s množstvím vypitého alkoholu následně znemožnilo muži dostat se vlastními silami zpět. Svou snahu tak vzdal a usnul,“ řekl mluvčí s tím, že k návratu zpět na lavičku nepomohly muži rady ani osobní pomoc strážníků.

Ti tak museli přivolat hasiče, kteří muže vyprostili rozmontováním lavičky. Muž pak nadýchal 2,79 promile.

„Nebyl schopen samostatné chůze ani souvislé komunikace, vzhledem k situaci tak skončil na záchytce,“ uzavřel Machů.

Foto: MP Ostrava

Záchrana opilce v Ostravě

Zraněnou seniorku našli v bytě v Plzni sedět u vany. Na pomoc čekala několik dní

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám