Hlavní obsah

Opilá matka strčila dvouletého syna v kočárku před jedoucí auto, dostala pět let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno/Prostějov

Jaká matka se chová ke svému dvouletému dítěti tak, že se opije, pak mu vulgárně nadává, bije ho a nakonec ho v kočárku strčí před přijíždějící auto? Přesně to provedla pětačtyřicetiletá žena v Prostějově. Jen díky rychlé reakci řidiče nedošlo k tragédii. Žena si v pátek u brněnského krajského soudu vyslechla trest pěti let vězení za pokus těžkého ublížení na zdraví.

Žena tvrdila, že si nic nepamatuje, ale dítěti by prý rozhodně neublížila. Video: Petr Kozelka, Novinky

 
Článek

Žena se nejprve chovala ke svému malému synkovi naprosto otřesně u jedné z místních restaurací.

Poté, co dítě fackovala a vulgárně mu nadávala, zavolal jeden z hostů strážníky, hospodský pak ženu z lokálu vyhodil. Jenže než dorazila hlídka, popadla žena kočárek se synkem a strčila ho před přijíždějící auto.

Dítě porodila do záchodové mísy, v nemocnici pak zemřelo. Soud potvrdil matce 16 let za vraždu

Krimi

Auto jelo rychlostí přibližně třicet kilometrů v hodině. Co v případě kolize hrozilo, popsal soudní znalec, s tím, že i při relativně nízké rychlosti mohlo dojít u chlapce k velmi vážným poraněním.

Srážku v popsané rychlosti připodobnil k pádu na zem z přibližně tří a půl metru.

„Zabij mě i to děcko“

Když řidič dupl na brzdu a strhl řízení, čímž možná chlapci zachránil život, pustil se do matky. Ta mu opáčila, aby „zabil ji i to děcko“. Aniž by se o synka starala, chtěla z místa incidentu odejít. V tom jí zabránili svědci, další lidé se pak starali o plačícího chlapečka.

Matka u soudu tvrdila, že si nic nepamatuje. „Je pravda, že jsem neměla být napitá venku. Ale dítěti bych neublížila,“ řekla matka pěti dětí.

Nevidím žádnou polehčující okolnost, jen řadu přitěžujících
Marek Vagai, státní zástupce

Nebyl to přitom první incident, který žena se svými dětmi měla. Už před několika lety stála před přestupkovou komisí za to, že dvě děti pokousala. V době soudního projednávání neměla děti ve své péči.

„Klientka byla bohužel silně podnapilá, možná se toho kočárku spíš držela. Nevidím žádnou motivaci k tomu, aby kočárek dala tak, že by do něj auto narazilo,“ tvrdil ženin advokát.

„Pak byla slovně napadena řidičem a řekla ta slova, že má teda zabít ji i dítě, ale to byla jen reakce na jeho hrubá slova,“ dodal s tím, že odpovídajícím trestem by mohla být podmínka.

Polovina svědků tvrdí, že kočárek pod auto strčila

Státní zástupce Marek Vagai neměl pochyby o tom, že k tragédii nedošlo jen shodou náhod nezávisle na vůli obžalované.

„Pouze proto, že řidič prudce brzdil a vyjel vpravo, tak nedošlo ke kolizi. Nevidím tam žádnou polehčující okolnost, jen řadu přitěžujících,“ řekl a ženě navrhl trest okolo osmi let vězení.

Senát v čele s Milošem Žďárským nakonec ženě za pokus těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví uložil pětiletý žalář.

„Obžalovaná tvrdí, že si nic nepamatuje, ale její chování viděla řada svědků. Polovina z nich tvrdí, že kočár před auto strčila, druhá polovina tvrdí, že s kočárem před auto vstoupila. Ale nakonec to není podstatné, kočár se tam ocitl a jen díky manévru řidiče nedošlo ke střetu,“ prohlásil soudce Žďárský.

Státní zástupce si po verdiktu nechal čas na rozmyšlenou, žena se naopak přímo na místě odvolala. Případ tak posoudí ještě Vrchní soud v Olomouci.

Učitelku napadla a ředitelce sprostě nadávala. Matka žáka musí odpracovat 260 hodin prospěšných prací

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám