Hlavní obsah

Olomoučan prodával starou pračku, podvodník z něj dostal přes čtvrt milionu

– Olomouc

Obětí podvodníka se stal 43letý muž z Olomouce, který se snažil prodat starší pračku. Nejen že mu nakonec zůstala, ale navíc přišel o 270 tisíc korun. Právo o případu v úterý informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Muž v minulém týdnu zveřejnil na inzertním portále nabídku prodeje pračky za 1300 korun. Po dvou dnech od zadání inzerátu jej prostřednictvím aplikace určené k zasílání zpráv kontaktovala neznámá osoba, která o nabízené zboží projevila zájem,“ uvedla mluvčí.

Dvojice se pak domluvila, že obchod proběhne přes kurýrní službu, a to tak, že jakmile prodávající obdrží peníze na účet, kurýr od něj pračku převezme a přepraví ji na určenou adresu.

„Záhy nato mu kupující sdělil, že ze zákaznické podpory kurýrní společnosti má informaci, že je potřeba zadat další údaje potřebné k úspěšnému dokončení převodu peněz. Inzerent od něj proto obdržel odkaz, na který klikl, a dostal se na webové stránky své banky, které se, podle jeho slov, jevily jako pravé. Zde zadal přihlašovací jméno a heslo do svého internetového bankovnictví. Poté vše stvrdil ověřovacím bezpečnostním kódem,“ konstatovala Vaňharová.

Podvodník vylákal z ženy z Olomouce číslo účtu a PIN, přišla o desítky tisíc

Krimi

Od kupujícího pak dostal prodejce zprávu, že do 24 hodin obdrží na své konto platbu a poté se k němu dostaví kurýr.

„Důvěřivec považoval věc za vyřízenou, a teprve v pondělí si zkontroloval stav svého konta, zdali již neobdržel platbu za pračku. Bohužel na něj čekalo nemilé zjištění. Z jeho účtu bylo v několika transakcích odečteno přes 270 000 korun,“ doplnila policejní mluvčí.

Policisté v případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání podvodu. V případě dopadení hrozí pachateli až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám