Hlavní obsah

Okradený pronásledoval zloděje. Ten ho bodl do nohy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se zraněním končil koncem listopadu v nemocnici 42letý muž, když v Olomouci pronásledoval zloděje, který mu ukradl jízdní kolo. Zloděj (37) jej bodl do nohy. V minulých dnech jej policisté zadrželi v Olomouci. Právo o tom v pondělí informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ke krádeži došlo 27. listopadu krátce po poledni. Muž odcizil horské jízdní kolo umístěné na střešním nosiči motorového vozidla zaparkovaného v centru Olomouce. Během jeho počínání jej však spatřil náhodný svědek, který na vzniklou situaci okamžitě upozornil majitele kola.

„Ten se jal dotyčného, který z místa ujížděl na svém jízdním kole a odcizené kolo vezl vedle sebe, pronásledovat,“ uvedla mluvčí. Obviněný po krátké chvíli odcizené kolo odhodil a pokusit se ujet. V tom mu však dočasně zabránil okradený muž, který jej dostihl a po krátké potyčce se jej pokusil zadržet.

„Ve snaze o uprchnutí z místa obviněný svého přemožitele bodl ostrým předmětem, pravděpodobně nožem, do levé dolní končetiny. Tím se vymanil z držení, nasedl na své kolo a odjel neznámo kam,“ konstatovala Vaňharová.

Zraněný muž skončil podle ní v rukou záchranářů, kteří jej převezli do olomoucké fakultní nemocnice k dalšímu ošetření.

Nutná obrana, řekl soud k zabití mladíka na faře. Jeho kamarádovi dal devět let

Krimi

„Možného pachatele kriminalisté zadrželi v minulém týdnu v ulicích Olomouce. Během zadržení u něj zajistili několik nožů a také bílou krystalickou látku, která byla orientačně detekována jako amfetamin/metamfetamin,“ podotkla Vaňharová.

Zadržený se ke svému činu v plném rozsahu doznal. „Jedná se o uživatele drog, který byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost již několikrát soudně trestán,“ doplnila policejní mluvčí. Zadržený byl podle ní obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Soud na něj uvalil vazbu. Obviněnému hrozí až deset let vězení.

Zloděj v Praze vykradl byt pokerového hráče

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám