Hlavní obsah

Obvinění ze sexuálního napadení po 22 letech. Herec Trávníček to odmítá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V Česku se řeší další závažné obvinění ze sexuálního násilí otevřené po řadě let, tentokrát se týká herce Pavla Trávníčka, jehož obvinila žena v rozhovoru pro server Extra.cz. Žena tvrdí, že ji známý herec zneužil v televizní šatně, když jí bylo patnáct let. Trávníček tvrzení důrazně odmítl a chystá právní kroky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavel Trávníček

Článek

K násilí mělo podle svědectví dojít v Barrandovských ateliérech. Policie na dotaz Novinek, zda se kriminalisté zabývají případem z tohoto místa, sdělila, že přijala oznámení.

„Ke konkrétní osobě se vyjádřit nemohu. Nicméně mohu sdělit, že jsme v této souvislosti přijali oznámení a nyní ho řešíme. V tuto chvíli žádné svědky v této souvislosti nehledáme. V případě, že se tato skutečnost změní, obrátíme se na veřejnost skrze média,” sdělil v pondělí Novinkám mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Sexuální násilí by nemělo projít ani v manželství

Vztahy a sex

Redakce serveru Extra.cz tvrdí, že žena, která vzhledem k citlivosti případu odmítla sdělit veřejně své jméno, již konzultovala případ s kriminalisty, specializovanými právníky a rovněž dochází na terapii do Bílého kruhu bezpečí, který se stará o oběti zločinů.

V současnosti již dospělé ženě bylo v době údajného sexuálního napadení patnáct let. Ke znásilnění dnes 71letým Trávníčkem mělo podle jejích slov dojít před 22 lety.

Moderátorka Hynková: Cimického nechci už nikdy potkat. Maximálně u soudu

Krimi

„S kamarádkou jsme chodily na kompars a byly jsme v hledišti v různých pořadech. Ten den jsme šly do Barrandovských ateliérů na natáčení pořadu Tele Tele. Byl to rok 2000,” popsala žena serveru s tím, že Trávníček nebyl součástí pořadu, ale potkaly ho na chodbě ateliérů souhrou okolností, když čekaly před studiem.

S kamarádkou prý chtěly po herci podpis, který jim dal do památníčku, a následně dívenku pozval do šatny pro další podpisové kartičky. Tam měl nakonec fanynku napadnout a když byla v jeho sevření, tak se pomocí její ruky uspokojit. Dívka pak podle své výpovědi utekla, ale stihla si prý ještě umýt ruce od hercova ejakulátu v umyvadle, které bylo vedle dveří.

Proti Cimickému chce svědčit na padesát žen

Krimi

K případu se vyjádřil právní zástupce Pavla Trávníčka Radek Suchý, který veškerá tvrzení v článku serveru označil jako zcela nepravdivá a odporné lži.

„Můj klient se bude proti těmto nehorázným a bezprecedentním útokům na jeho osobu tvrdě bránit,” uvedl advokát s tím, že pošle do vydavatelství předžalobní výzvu a rovněž podává trestní oznámení na neznámého pachatele.

Poslanci chtějí zpřísnit tresty za znásilnění. A změnit jeho definici

Domácí

Redakce Extra.cz uvedla, že se s ženou, na kterou narazila ve facebookové diskusi u podobného případu, ve kterém ženy obvinily psychiatra Jana Cimického ze znásilnění, opakovaně sešla a nemá pochyby o její výpovědi.

Rovněž redakce serveru Seznam Zprávy uvedla, že identitu ženy zná a její příběh vyslechla i od dalších čtyř lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám