Hlavní obsah

HIV pozitivní muž z Karlovarska měl opakovaně znásilňovat 13letou dívku

Plzeň

Osm let za mřížemi navrhuje státní zástupce pro Antonína M. (55) z Karlovarska jako trest za údajné znásilnění 13leté dívky a nechráněný sex s dalšími dvěma dospělými ženami. To vše se mělo odehrát v době, kdy muž věděl, že je HIV pozitivní a trpí žloutenkou typu C. Případ by měl ještě do konce roku začít projednávat Krajský soud v Plzni.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle obžaloby měl nakažený muž nezletilou dceru své tehdejší přítelkyně sexuálně zneužívat od podzimu 2017 do konce loňského listopadu.

„Dívce zakrýval oči ručníkem a zasouval jí do přirození pohlavní úd, prsty či rukojeť holicího strojku. I když se mu snažila aktivně bránit, neměla přes jeho fyzickou převahu žádnou šanci,“ popsal státní zástupce v obžalobě.

Podle obžaloby měl Antonín M. ve stejném období ještě nechráněný pohlavní styk se dvěma ženami, kterým svou sexuálně přenosnou chorobu úmyslně zamlčel.

Po znásilnění výtvarníkem se z dívky stala alkoholička, tvrdí obžaloba

Krimi

„Svým jednáním vystavil všechny tři poškozené riziku nákazy nevyléčitelnou nemocí a vážně je tak ohrozil na zdraví,“ konstatoval žalobce s tím, že k přenosu nákazy naštěstí ani v jednom případě nedošlo.

Muž byl obviněn z trestných činů znásilnění, pokusu těžkého ublížení na zdraví a šíření nakažlivé lidské nemoci.

Podle starosty obce, kde obviněný muž žije, jde o místního podnikatele.

„Skupoval nemovitosti a pronajímal je sociálně slabším rodinám. Za patnáct let, co tady žije, s ním nikdy žádný problém nebyl. Navenek se tvářil, že je v pohodě,“ reagoval starosta.

Muž ve vlaku ve Filadelfii 45 minut znásilňoval ženu. Cestující jen přihlíželi a natáčeli

Zahraniční

Že je muž vyšetřovaný v souvislosti s mravnostním deliktem, prý věděl. „Dívka to poprvé řekla ve škole, tak jsme dali podnět policii k prošetření. Ale to, že je vážně nemocný, je pro mě úplně nová informace,“ dodal starosta.

Že nedošlo během nechráněného sexu k nákaze, vysvětlil lékař Ivo Procházka ze Sexuologického ústavu v Praze tím, že dotyčný muž zřejmě prochází léčbou.

„Pokud bere pravidelně medikamenty, tak není zatížen tak vysokou virovou náloží a riziko přenosu nákazy se tím výrazně snižuje. Zaleží také samozřejmě na tom, v jaké fázi onemocnění se dotyčný nachází, “ uzavřel lékař.

Reklama

Výběr článků

Načítám