Hlavní obsah

Policie v kauze zakázek pro Liberec obvinila šéfa Syneru Syrovátka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec
Aktualizováno

Dalším obviněným v případu podezření z korupce kolem zakázek pro město Liberec je šéf stavební firmy Syner Group a prezident hokejového klubu Bílí Tygři Petr Syrovátko. V pátek si převzal policejní usnesení o trestním stíhání. Vinu odmítl, podle něj jde o nedorozumění. Kriminalisté tak v kauze vyšetřují celkem osm podezřelých. U dvou navrhli vazbu, čemuž soud již ve čtvrtek vyhověl.

Foto: Profimedia.cz

Petr Syrovátko

Článek

„Jsem hluboce přesvědčen o tom, že jde o pouhé nedorozumění a že se vše co nejdříve vysvětlí,“ uvedl v pátek Syrovátko v prohlášení k vývoji v případu. Dodal, že ho mrzí, že situace může vrhat negativní stín na značku Syner i na hokejový klub.

Kauza vyplula na povrch tento týden. V úterý zasahovali policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) v budovách liberecké radnice, kde prohledali několik kanceláří, a také v soukromém S Toweru.

Státní zastupitelství pak ve středu informovalo, že se jedná o tři případy týkající se zadávání veřejných zakázek pro města Liberec a Smržovka, například na opravy silnic.

Policie obvinila sedm lidí kvůli švindlu se zakázkami v Liberci

Krimi

Obviněné policie podezírá různě z korupce, zneužití pravomoci úřední osoby či porušení povinnosti při správě cizího majetku.

U dvou z nich policie a žalobci navrhli uvalení vazby, čemuž ve čtvrtek soud vyhověl. Jedná se o Lukáše Hýbnera z odboru správy veřejného majetku na radnici v Liberci a Josefa Nadrchala z firmy Investing CZ.

Mezi obviněnými je i náměstek libereckého primátora Petr Židek (ODS). Kvůli třetí větvi případu byl podat na policii vysvětlení také liberecký hejtman Martin Půta (Starostové pro LK), v této větvi případu ale policie zatím nikoho nestíhá.

Nezmizel. Syner se vyjádřil k informacím, že jeho šéf figuruje v liberecké korupční kauze

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám