Hlavní obsah

Objevil na internetu vytoužený karavan, narazil ale na podvodníky

Šternberk

Záměr koupit vysněný obytný vůz značky Ford, který objevil na inzertním portálu, nevyšel pětačtyřicetiletému muži z Olomoucka. Narazil totiž na podvodníky, kteří z něj vylákali desetitisíce korun. Novinkám to ve čtvrtek sdělila policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž podle ní přišel ve středu na policejní služebnu ve Šternberku. „Na jednom inzertním portálu jej zaujala nabídka prodeje obytného automobilu značky Ford. Okamžitě prodejce oslovil a společně se domluvili na zaplacení zálohy ve výši 15 tisíc korun,“ uvedla mluvčí.

Na svůj e-mail muž dokonce obdržel i zálohovou fakturu. Další den se mu ozval údajný šéf autobazaru a tvrdil, že je potřeba zaplatit dalších 10 tisíc korun, aby mohlo být auto zasláno. Jelikož nic nenasvědčovalo nekalým praktikám, muž peníze poslal.

„Avšak v den dopravy se ozval údajný dopravce, který požadoval zaslat částku 25 tisíc korun. Toto jednání se už poškozenému zdálo podezřelé a peníze nezaslal. Obrátil se proto s dotazem přímo na firmu uvedenou na faktuře a zde se dozvěděl, že byl podveden,“ konstatovala Skoupilová.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. „V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli dle trestního zákoníku v krajním případě až dva roky za mřížemi,“ doplnila policejní mluvčí.

Muž z Přerovska chtěl koupit minirypadlo. Podvodník jej obral o 170 tisíc korun

Krimi

Výběr článků

Načítám