Hlavní obsah

Muž z Přerovska chtěl koupit minirypadlo. Podvodník jej obral o 170 tisíc korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Vidina lákavé koupě minirypadla zlákala sedmatřicetiletého muže z Přerovska. Když ho na bazarovém portálu spatřil, neváhal a hned na inzerát reagoval. Narazil však na podvodníka, který jej připravil o více než 170 tisíc korun. Uvedla to policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž podle ní inzerát na minirypadlo za 90 000 korun našel na bazarových stránkách nabízejících použité, ale i nové nepotřebné věci. Prodejce prostřednictvím e-mailu oslovil a projevil zájem o jeho koupi.

„Domluvili se a peníze muž poslal na zahraniční účet,“ uvedla mluvčí. Pak podle ní prodejce požadoval po muži uhrazení dalších částek, hlavně za dopravu. Uspěl. „Podvodníkovi se podařilo z poškozeného vymámit další peníze, celkem se jednalo o 80 500 korun,“ konstatovala Zajícová.

I přes platby dopravce minirypadlo nepřivezl. Peníze, které na transakci muž vynaložil, se mu zpět získat nepodařilo. Obrátil se tedy na policii. „Případ šetříme pro trestný čin podvodu,“ doplnila policejní mluvčí.

Jedna se bála o peníze, druhá uvěřila, že vyhrála. Ženy přišly o desítky tisíc

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám