Hlavní obsah

O Horkého z Kamelotu se zajímá policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O populárního zpěváka a frontmana skupiny Kamelot Romana Horkého se zajímá policie, podle všeho kvůli válce na Ukrajině. Právu to potvrdil sám hudebník s tím, že to bude za přání k pravoslavným Vánocům. Ve hře je ale spíše jeho účast na záznamu, na němž padají slova díků ruským vojákům útočícím na Ukrajině.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zpěvák a skladatel Roman Horký

Článek

„Předminulý týden se v Ketkovicích uskutečnilo tradiční trampské setkání, byl to padesátý ročník této akce. Potom jsme se jako vždy přesunuli do hospody v Ketkovicích,“ řekl Právu Horký.

„Bavili jsme se mimo jiné i o pravoslavných Vánocích a já jsem řekl, že přeju krásné pravoslavné Vánoce všem Bulharům, Rusům a Ukrajincům a že si přeju, aby ten nesmyslný konflikt konečně skončil,“ dodal.

Zabil svou babičku kladivem, za účast v bojích na Ukrajině dostal milost

Válka na Ukrajině

Pár dnů poté se podle hudebníkových slov objevila policie. „Bylo to úterý, přišel za mnou pan vyšetřovatel z Třebíče a že prý jsem podezřelý ze spáchání trestného činu. Tohle už mi připomíná hon na lidi a vzpomínám si na akci z roku 1986, kam dorazil jeden člověk z Německa. Přivezl mi struny na kytaru. A někdo mě udal, že mám styky s možným špionem,“ uvedl Horký.

Na to, že byl folkový bard kontaktován policií, upozornil v předvolební debatě v Českém rozhlasu prezidentský kandidát Jaroslav Bašta (SPD).

Možná jde o něco jiného

„Odvážil se mě podpořit pan Roman Horký ze skupiny Kamelot. A je momentálně vyšetřován kriminální policií a policií, která šetří extremismus, protože se odvážil poblahopřát k pravoslavným Velikonocům,“ uvedl.

Bašta měl zřejmě na mysli pravoslavné Vánoce, které se podle juliánského kalendáře slaví 6. a 7. ledna.

Jenže o pravoslavné Vánoce nakonec nemusí podle zjištění Práva vůbec jít. Po sociálních sítích totiž koluje záznam, na němž řeční advokát Luděk Růžička, který hájil mimo jiné i Patrika Tušla a Tomáše Čermáka, souzené za nenávistné výroky, a mluví také o tom, že chce „vyjádřit hluboké poděkování těm, kteří za nás prolévají krev v boji s banderovskými vrahy“.

Zatímco advokát mudruje na pozadí s jesličkami, vedle něj mlčky stojí právě Horký. Podle policejní mluvčí Kraje Vysočina Dany Čírtkové zatím nelze k případu nic bližšího sdělovat.

„Obdrželi jsme spis od kolegů z Prahy a kriminalisté z Třebíče provedli šetření k místní příslušnosti,“ prohlásila Čírtková.

Roman Horký z Kamelotu: U svého stylu zůstaneme až do smrti

Kultura

Zpěvák Roman Horký ze skupiny Kamelot: Je na čase si v té mizérii zazpívat

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám